Ταϊλάνδη-Live: Βγήκαν τα πρώτα 4 παγιδευμένα παιδιά – Συνεχίζεται η διάσωση

0

Τέσσερα αγόρια βγήκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου παρέμεναν εγκλωβισμένα για περισσότερες από δύο εβδομάδες, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένα υψηλόβαθμο μέλος της ιατρικής ομάδας της επιχείρησης διάσωσης.

Οι αρχές στην επαρχία Τσιανγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης ξεκίνησαν την επικίνδυνη αποστολή της ασφαλούς μεταφοράς των 12 αγοριών από την ποδοσφαιρική ομάδα και του προπονητή τους εκτός σπηλαίου νωρίς την Κυριακή.

Τα παιδιά είναι ασφαλή σε σχετικά καλή κατάσταση, και μεταφέρονται με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι.

Την πληροφορία ότι τέσσερα  παιδιά βγήκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ ανακοίνωσαν οι Ταϊλανδοί  βατραχάνθρωποι -Thai Navy Seals- που συνδράμουν την επιχείρηση διάσωσης. Οι Ταϊλανδοί Seals ανακοίνωσαν στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook ότι στις 19:47 τοπική ώρα (15:47 ώρα Ελλάδος), τέσσερα από τα 12 παιδιά απεγκλωβίστηκαν με επιτυχία.

Όπως ανέφεραν οι επίσημες αρχές, το κάθε παιδί συνόδευαν δύο έμπειροι δύτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είχαν ταξιδέψει ποτέ στην Ταϊλάνδη, ενώ ένας Βρετανός δύτης άφησε τη σύζυγο με το νεογέννητο παιδί του, προκειμένου να προσφέρει τη βοήθειά του στη διάσωση των αγοριών και του προπονητή τους.

Στις 21:00 ώρα Ταϊλάνδης (17:00 ώρα Ελλάδος) ανακοινώθηκε ότι η επιχείρηση σταματά για τις επόμενες 10-12 ώρες. Η παύση της προσπάθειας απεγκλωβισμού των άλλων οκτώ παιδιών που παραμένουν στο σπήλαιο αλλά και του προπονητή τους, αποδίδεται κυρίως στο γεγονός ότι τελείωσαν οι μπουκάλες οξυγόνου που είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της διαδρομής και η ομάδα των 90 δυτών και εξειδικευμένων σπηλαιοδυτών πρέπει να τοποθετήσουν νέες, ώστε σε περίπου 10-12 ώρες να ξαναρχίσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επόμενων τεσσάρων.

Το σχέδιο λειτουργεί

Τα πρώτα τέσσερα παιδιά που βγήκαν από το σπήλαιο ήταν αυτά που οι γιατροί έκριναν ότι ήταν τα πιο αδύναμα. Στην προσπάθεια διάσωσης συμμετέχουν συνολικά 90 δύτες, 50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Στην πρώτη επιχείρηση από την οποία απεγκλωβίστηκαν επιτυχώς τα 4 από τα 12 παιδιά, έλαβαν μέρος 13 ξένοι δύτες και 5 Ταϊλανδοί.

Με βάση την εικόνα που διαμορφώθηκε από την πρώτη επιτυχή προσπάθεια και τη διάσωση τεσσάρων από τα 12 παιδιά, εικάζεται ότι για να βγουν και τα υπόλοιπα οκτώ παιδιά θα χρειαστούν ακόμη δύο 24ωρα.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί ΝΦ-ΝΧ: Οι Πίνακες Μοριοδότησης Νηπίων και βρεφών
Επόμενο άρθρο“Κλεισθένης 1”: Οι Δήμαρχοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.