“Ως τρομοκράτες” ελέγχουν τους Έλληνες στα γερμανικά αεροδρόμια!

0

Σε διάβημα προς το Βερολίνο φαίνεται ότι προχώρησε η Αθήνα για την επαναφορά αυστηρών ελέγχων σε Έλληνες ταξιδιώτες στα γερμανικά αεροδρόμια εκτός των διαδικασιών Σένγκεν.

Η επαναφορά των ελέγχων σε κατόχους ελληνικών διαβατηρίων και ταυτοτήτων γίνεται με το επιχείρημα της εισόδου προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία από την Ελλάδα. Όμως, η απόφαση αυτή του Βερολίνου είναι και πολιτική, στη «σκιά» των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και συγχρόνως της ενίσχυσης του Ακροδεξιού κόμματος, Εναλλακτική για τη Γερμανία.

Από τις 12 Νοεμβρίου έχει τεθεί σε ισχύ ειδικό καθεστώς για τους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια. Σύμφωνα με διάταγμα που λήγει στις 11 Μαΐου, οι αρχές θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν τους επιβάτες των πτήσεων αυτών σε εντατικό έλεγχο, σε αντίθεση με όσους προέρχονται από άλλες χώρες της Ζώνης του Σένγκεν. Με το συγκεκριμένο διάταγμα ουσιαστικά παρατείνονται οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2015 στην ελεύθερη μετακίνηση εντός της Ζώνης του Σένγκεν, εξαιτίας του προσφυγικού και της τρομοκρατίας. Η παρούσα παράταση αφορά δύο χώρες -την Ελλάδα και την Αυστρία, στα χερσαία σύνορά της με τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το διάταγμα και το εσωτερικό έγγραφο ενημέρωσης των γερμανικών αρχών, για τους επιβάτες των πτήσεων από Ελλάδα που θα φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια δεν θα επιτρέπεται η χρήση της γνωστής «φυσούνας». Τα αεροπλάνα θα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους του εκάστοτε αεροδρομίου και θα μεταφέρονται σε χώρους ελέγχου, οι οποίοι ενεργοποιούνται για πρώτη φορά. Σε αυτούς τους χώρους, η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου θα μπορούν να υποβάλλουν τους αφιχθέντες σε εξονυχιστικούς ελέγχους, προτού δοθεί το πράσινο φως για να προωθηθούν στον χώρο παραλαβής των αποσκευών τους ή στις αίθουσες μετεπιβίβασης για άλλες πτήσεις. Το βασικό επιχείρημα της γερμανικής πλευράς είναι ότι εντός του 2017 έχουν φθάσει στα αεροδρόμια της χώρας περίπου 1,000 άτομα χωρίς θεώρηση Σένγκεν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής” η Αθήνα έχει προβεί σε διάβημα προς το Βερολίνο για την απόφαση αυτή, αλλά κρατώντας χαμηλούς τόνους, καθώς είναι ξεκάθαρο από το διάταγμα ότι το θέμα προέκυψε λόγω του προσφυγικού και της τρομοκρατίας με το πρώτο να αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Αυτή την εβδομάδα υπήρξαν και δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο ότι μέσω του Βαλκανικού Διαδρόμου διακινούνται περίπου 15,000 άτομα κάθε μήνα. Η Αθήνα βέβαια απαντά ότι τα σύνορα είναι κλειστά ειδικά αυτά Ελλάδας – ΠΓΔΜ τα οποία επιτηρούνται με τη βοήθεια των ξένων, ενώ βάσει στοιχείων της αστυνομίας περίπου 1,800 άτομα συνελήφθησαν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου προτού επιβιβαστούν σε αεροπλάνα για πτήσεις στο εξωτερικό.

Το προσφυγικό έχει αναδειχθεί “αγκάθι” στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των 4 κομμάτων του εν δυνάμει κυβερνητικού συνασπισμού, που έχουν λάβει πλέον διαστάσεις θρίλερ. Οι συνομιλίες χθες διήρκησαν 15 ώρες και τελικά δεν έβγαλαν λευκό καπνό… ενώ αρκετοί δεν αποκλείουν να συνεχιστούν και αύριο Σάββατο. Η καγκελάριος είχε θέσει την 16η Νοεμβρίου ως την ημερομηνία που θα τελείωναν οι διερευνητικές προκειμένου τα κόμματα να προχωρήσουν στις επίσημες και στην κατάρτιση του συμβολαίου του συνασπισμού. Δεν είναι όμως μόνο το μεταναστευτικό που προκαλεί διαφωνίες στους εν δυνάμει κυβερνητικούς εταίρους. Σύμφωνα με έγγραφο το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters και το οποίο αποτυπώνει τις θέσεις των τριών κομμάτων και τις μεταξύ τους διαφορές στις διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, οι φιλόδοξοι κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν στο αν πρέπει να στηρίξουν την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης προκειμένου να θωρακιστεί η Ευρώπη από μελλοντικές κρίσεις. Οι Γερμανοί βιομήχανοι ασκούν έντονες πιέσεις προς τα τρία κόμματα να τα βρουν προκειμένου να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατόν νέα κυβέρνηση, καθώς φοβούνται ότι μία παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα θα επηρεάσει το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα. Εάν δεν εξευρεθούν συμβιβασμοί για τις εναπομείνασες διαφορές, υπάρχει ενδεχόμενο να προκηρυχθούν νέες, πρόωρες εκλογές,κάτι που απεύχονται οι Χριστιανοδημοκράτες καθώς το κόμμα, που θα ενισχυθεί η ακροδεξιά.

ΠΗΓΗathina984.gr
Προηγούμενο άρθροΈστειλε μηχανήματα στην Μάνδρα ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ
Επόμενο άρθροΚαταιγίδες: Σε ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος για το Σαββατοκύριακο (Οδηγίες)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.