Πέθανε στη φυλακή ο Παύλος Ψωμιάδης της “Ασπίς Πρόνοια”

0

Ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του ασφαλιστικού Ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, απεβίωσε το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, σε ηλικία 78 ετών από καρδιακή ανακοπή. Είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς», με κακοδιαχείριση και παρατυπίες ύψους 400 εκ. ευρώ, σε κάθειρξη 22 ετών.

Το κλείσιμο του ομίλου άφησε άνεργους 700 υπαλλήλους και 227.000 ασφαλισμένους στον αέρα.

O Παύλος Ψωμιάδης, γεννήθηκε στα Ταμπούρια του Πειραιά, από γονείς πρόσφυγες από τον Πόντο.

Το 1953, σε ηλικία 14 ετών, ξεκίνησε να δουλεύει ως κλητήρας σε γνωστό πολυκατάστημα για να βοηθήσει την οικογένειά του και συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα σε νυχτερινό Γυμνάσιο.

Ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Στην αρχή με τη σφαιροβολία όπου αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ελλάδος.

Στη συνέχεια στράφηκε στο καράτε.

Κατάφερε να εισαχθεί στην Πάντειο και παράλληλα ξεκίνησε να δουλεύει σε εταιρεία αντιπροσωπειών.

Το 1967 έγινε ασφαλιστής στην Αmerican Life. To 1969 μετακινήθηκε στην Ιnteramerican και το 1977 στην Ασπίς Πρόνοια. Εκεί ο ιδιοκτήτης της, ο αείμνηστος Αλ. Ταμπουράς, διέγνωσε τις ικανότητές του και την εργατικότητά του, με αποτέλεσμα μαζί με έναν άλλο ελπιδοφόρο νεαρό, τον Δ. Κοντομηνά, να γίνουν τα «πνευματικά» παιδιά του.

Το 1987, με τις ευλογίες του Αλ. Ταμπουρά εξαγοράζει την Ασπίς Πρόνοια.

Φίλοι με τον κ. Κοντομηνά, κοντραρίστηκαν επιχειρηματικά τη δεκαετία του 1990 για το ποιος θα γίνει ο ηγέτης της αγοράς. Σε δημόσιες συζητήσεις ο ένας μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον άλλο.

Είχαν όμως διαφορετική φιλοσοφία: ο κ. Κοντομηνάς έπαιρνε τα καλύτερα στελέχη του κλάδου για να ενισχύσουν την Ιnteramerican, ενώ αντίθετα ο κ. Ψωμιάδης ήταν υπερσυγκεντρωτικός.

Ο κ. Ψωμιάδης τη δεκαετία του 1990 επιδίδεται σε ένα μπαράζ εξαγορών και γιγαντώνει τον όμιλο της Ασπίς Πρόνοια.

Γίνεται περισσότερο γνωστός στην επενδυτική κοινότητα όταν εξαγοράζει την εισηγμένη ασφαλιστική Ηλιος, η οποία απορροφά την Ασπίς,με αποτέλεσμα οι μετοχές του ομίλου να αρχίσουν να διακινούνται στο Χρηματιστήριο.

ΜΕΣΩhttp://www.nooz.gr/greece/pe8ane-sti-fulaki-o-epixeirimatias-pailos-psomiadis
Προηγούμενο άρθροΠρώτη θέση στο τουρνουά της Ερέτριας το παιδικό του ΑΟΝΦ Άτταλου
Επόμενο άρθρο45.4 βαθμοί Κελσίου χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.