2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας: “Όταν οι μαθητές διδάσκουν διδασκόμενοι” (Φωτορεπορτάζ)

0

 Για άλλη μια χρονιά η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας σκόρπισε δροσιά και πρόσφερε ουσιαστική ψυχαγωγία στο κοινό που πλημμύρισε το θεατράκι του ΠΠΙΕΔ, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, με την παράσταση «Κλέψε λιγότερο».

Ρεπορτάζ:
Δήμητρα Γ. Νικολοπούλου

Πρόκειται για έργο του νομπελίστα Ντάριο Φο, που μάλιστα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας, κ.Στέλλας Κοντοπίδη!

Σε ένα καλαίσθητο και έξυπνο σκηνικό και με ευφάνταστη σκηνοθετική ματιά, οι μαθητές απέδωσαν με γνώση και άνεση τους απαιτητικούς τους ρόλους, προκάλεσαν αβίαστο γέλιο και κέρδισαν ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Κυρίως όμως απέδειξαν πόσο η εμπνευσμένη διδασκαλία, η επίμονη δουλειά και το ισχυρό παράδειγμα του αληθινού Εκπαιδευτικού, όπως η κ. Κοντοπίδη, και πιο πολύ η ανιδιοτελής του προσφορά, μπορούν να δίνουν στα παιδιά φτερά.

Γιατί προσπάθειες όπως αυτή αποτελούν παιδαγωγικό έργο ουσιαστικό και υψηλό. Καλλιεργούν βιωματικά την καλαισθησία, διεγείρουν τη δημιουργικότητα, πλαταίνουν τη φαντασία και βαθαίνουν το στοχασμό, εμπνέουν το πνεύμα συνεργασίας και την ομαδικότητα. Η επιλογή μάλιστα ενός έργου με κοινωνικοπολιτικό μήνυμα, πάντα συγκλονιστικά επίκαιρο, είναι πράξη παιδαγωγική και για το θεατή.

Το «Κλέψε λιγότερο» στηλιτεύει τη διαφθορά της πολιτικής κοινωνίας από την κορυφή ως τη βάση της, που απλώνεται διαβρωτικά και ανακυκλώνεται θεαματικά, στηριγμένη σε ένα σύστημα διαπλοκής, ανοχής και συνενοχής, με όπλο την λύση κάθε ηθικής και την πλύση κάθε…κεφαλής.

Στην ουσία του το έργο του Ντάριο Φο συνιστά ένα σήμα κινδύνου για την σταδιακή χαυνοποίηση και ρομποτοποίηση του πολίτη. Αλλά η παράσταση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ συνιστά ακριβώς και την ελπίδα ότι μπορούμε ακόμη να αντιστεκόμαστε.

Προηγούμενο άρθροΠΟΕ-ΟΤΑ: “Προκλητική” η θέση της ΛΑ.Ε (συνδικαλιστών της)
Επόμενο άρθροΚαύσωνας και αφρικανική σκόνη…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.