Πάνω από 100 νεκροί από σεισμό στην Ινδονησία

0

1564Θρήνος στην Ινδονησία όπου περίπου 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 500 τραυματίστηκαν από σεισμική δόνηση 6,5 Ρίχτερ στην επαρχία Άτσεχ – την ίδια που είχε χτυπηθεί από τον σεισμό και το φονικό τσουνάμι του 2004.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των διασωστών να απεγκλωβίσουν όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούν από τα συντρίμμια. Περίπου 1.000 άτομα (εθελοντές και κρατικοί υπάλληλοι) εργάζονται για να προσφέρουν βοήθεια, ωστόσο οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και τα νοσοκομεία δεν επαρκούν.

Το Άτσεχ βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε υποδομές, κατοικίες, καταστήματα και τζαμιά.

Σημειώνεται πως η ίδια επαρχία, στις 6 Δεκεμβρίου του 2004 είχε χτυπηθεί από τσουνάμι, μετά από σεισμό.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ήταν 226.000.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΝέο χειρουργείο για τη Μυρτώ…
Επόμενο άρθροΣυνετρίβη αεροσκάφος της Pakistan Airlines!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.