Συνετρίβη αεροσκάφος της Pakistan Airlines!

0

pakistan-air-crashΑεροσκάφος της εταιρείας «Pakistan Airlines» συνετρίβη στα βόρεια της χώρας όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση καθώς είχε απογειωθεί από την πόλη Σιτράλ και είχε προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Κυβερνήτης του δικινητήριου ελικοφόρου αεροσκάφος τύπου ATR-42 ήταν ο Σααλέχ Τζαντζούα με συγκυβερνήτες τους Αλί Ακράμ και Αχμέντ Τζαντζούα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροπλάνο του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας επέβαιναν 48 άτομα.

42 ήταν οι επιβάτες, πέντε τα μέλη πληρώματος και ένας τεχνικός εδάφους. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται εννέα γυναίκες και δύο παιδιά.

Όπως μεταδίδει τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο, στη λίστα των επιβατών περιλαμβάνονταν τα ονόματα ενός δημοφιλούς πρώην ποπ τραγουδιστή, ο οποίος στη συνέχεια έγινε ιεροκήρυκας και της γυναίκας του.

Ο στρατός έχει ήδη ανασύρει τουλάχιστον 21 σορούς από το σημείο της συντριβής, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια του Ισλαμαμπάντ.

Ο πύργος ελέγχου έχασε την επαφή με το αεροσκάφος περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωσή του, λίγα λεπτά μόλις πριν την προγραμματισμένη άφιξή του στο Ισλαμαμπάντ, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μαμνούν Χουσεΐν, εξέφρασε την οδύνη του για την τραγωδία και «προσευχήθηκε για τις ψυχές», ενώ κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να επιταχύνουν τη διαδικασία διάσωσης και να συνεργαστούν με τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Μουχάμαντ Ναουάζ Σαρίφ, κάλεσε όλες τις αρμόδιες αρχές να σπεύσουν στο σημείο και ζήτησε από την εταιρία Pakistan International Airlines (PIA) να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των επιβαινόντων.

«Λυπούμαστε που πρέπει να ενημερώσουμε ότι ένα ATR-42 αεροσκάφος της PIA που εκτελούσε την πτήση PK-661 και μετέφερε περίπου 40 ανθρώπους έχασε πριν λίγο επαφή με τον πύργο ελέγχου ενώ πετούσε από το Σιτράλ στο Ισλαμαμπάντ. Όλοι οι αρμόδιοι έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ο Τύπος θα ενημερώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση της PIA.

Προηγούμενο άρθροΠάνω από 100 νεκροί από σεισμό στην Ινδονησία
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα με παγωνιά και χιόνι;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.