Σχολεία: “Μπουρλότο” στα Θρησκευτικά από τον Φίλη!

1

1filhs-ieronumosΟ Νίκος Φίλης δρομολογεί την “ουδετεροποίηση” του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατρέποντάς το σε Θρησκειολογία.

Ο υπουργός Παιδείας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής, θα προχωρήσει σ’ ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών, “ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό, αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζουν στη χώρα μας.”

Η ριζική αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών, είχε ξεσηκώσει στο παρελθόν θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Εκκλησίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία, σε συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο κ. Φίλης είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες στο θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών και ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Αντ’ αυτού, σύμφωνα με την εφημερίδα “…με μια αιφνιδιαστική κίνηση την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας έφερε -από το βήμα της Βουλής- την Εκκλησία προ τετελεσμένων.”.

ΠΗΓΗnews.gr
Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη
Επόμενο άρθρο“ΗΛΙΟΣ”: Κέντρο Προσχολικής Αγωγής – Νηπιαγωγείο στη Νέα Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.