Δημοτικές Εκλογές: “Μείωση της θητείας των Δημάρχων”!!!

0

dimarxeio-filadelfeiasΣτα σχέδια του υπ. Εσωτερικών είναι να διεξάγονται δημοτικές εκλογές κάθε 4 από 5 χρόνια που ισχύει σήμερα, όπως αποκάλυψε ο ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha989.

Για την επιστροφή στην 4 έτη θητεία των δημάρχων όπως και ήταν πριν τις τελευταίες εκλογές του 2014, δεν διευκρίνισε αν η αλλαγή γίνει από τους δημάρχους που θα προκύψουν στις επόμενες εκλογές (προγραμματισμένες το 2019) ή θα μειωθεί η θητεία και στους σημερινούς με αποτέλεσμα οι επόμενες δημοτικές εκλογές να γίνουν το 2018.

Σε κάθε περίπτωση, στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε με λεπτομέρειες τα σχέδια του υπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι: «Ίσως συζητήσω τις αλλαγές που προτείνω το Σάββατο με τον Τσίπρα»…

Μέχρι 10 έδρες οι μεγάλες περιφέρειες

Το πολύ μέχρι 10 έδρες θα πρέπει να έχουν οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο που ετοιμάζει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι “εκ των ουκ άνευ” να σπάσουν οι εκλογικές περιφέρειες. Το πολύ να έχουν μέχρι 10 έδρες» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Εσωτερικών.

«Σήμερα είναι έως 44. Θα επιχειρηθεί αυτή η ριζική αλλαγή που νόθευε τη δημοκρατία και εξυπηρετούσε συγκεκριμένους ανθρώπους μέσα από τα κόμματα» συμπλήρωσε ανακοινώνοντας ότι το θέμα αυτό ίσως να το συζητήσει σε όλη του την έκταση το Σάββατο σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Θέλοντας μάλιστα να προλάβει σχόλια για τυχόν προσφυγή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάλπες με το «άνοιγμα» της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο τάχθηκε υπέρ της άποψης ότι «ο εκλογικός νόμος πρέπει να ψηφίζεται πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών. Θέλω να ψηφίστεί πρώιμα να είναι τα κόμματα σε ηρεμία γιατί δεν πρέπει να πάρει μόνο 153 ψήφους ο νόμος»

ΜΕΣΩprotothema.gr
Προηγούμενο άρθρο“ΜΜΕ – Διαφάνεια και Διαπλοκή” από τον Τοπικό ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΔεκαέξι νεκροί από επίθεση του ISIS σε κλαμπ της Ρεάλ Μαδρίτης!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.