Κύπρος: Φαρσοκωμωδία η “ερωτική αεροπειρατεία” με “βόμβες” από…

0

564498Αεροσκάφος που είχε καταλάβει ένας αεροπειρατής ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, νωρίς το πρωί.

Αεροσκάφος που είχε καταλάβει ένας αεροπειρατής ζήτησε και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, νωρίς το πρωί.

Το αεροσκάφος Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτήση, MS181, Αλεξάνδρεια-Κάιρο, προσγειώθηκε στις 8:46 στη Λάρνακα με 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο. Ο αεροπειρατής απείλησε να ανατινάξει τη ζώνη με εκρηκτικά που φορά.

Ο πιλότος Ομάρα αλ-Γκαμάλ πληροφόρησε τις αρχές ότι απειλήθηκε από επιβάτη που είχε ζώνη με εκρηκτικά και ο οποίος τον ανάγκασε να προσγειωθεί στην Λάρνακα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του οδηγήθηκε σε ένα ειδικό μέρος του αεροδρομίου.

Αμέσως στήθηκε ομάδα κρίσεως για αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ διεξήχθησαν διαπραγματεύσεις. Ο αεροπειρατής αρχικά ζήτησε να απομακρυνθούν τα οχήματα της ασφάλειας από τον αεροδιάδρομο και εν συνεχεία απελευθέρωσε τα γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής.

Ο αεροπειρατής αρχικά ήθελε να στείλει φάκελο με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά στην πρώην γυναίκα του που βρίσκεται στην Κύπρο και με την οποία έχουν 4 παιδιά.

Η γυναίκα, ονόματι Μαρίνα Παράσχου, μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο όπου της δόθηκε η επιστολή.

Η στιγμή που της παραδίδει το γράμμα

Ο αεροπειρατής ονόματι ο Αιγύπτιος Σελίχ Ελντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, μετέπειτα ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζητούσε επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας είχε ανακοινώσει πως τέσσερις επιβάτες παρέμεναν στο αεροσκάφος μαζί με το πλήρωμα μετά την απελευθέρωση των περισσότερων από τους 55 επιβάτες, ανάμεσά τους και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Λίγο μετά τις 14:30 τρία άτομα εξήλθαν από το αεροσκάφος από τις σκάλες και ένας από το παράθυρο του πιλοτηρίου, ενώ ο αεροπειρατής παραδόθηκε. «Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας», αλλά για «ατομική ενέργεια προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της Λευκωσίας.

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της EgyptAir που εξελίχθηκε από το πρωί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς λίγο μετά τις 14.30 παραδόθηκε στις αρχές ο αεροπειρατής, αφού πρώτα απελευθέρωσε τους επτά εναπομείναντες επιβαίνοντες.

Αεροπειρατής είναι ο Αιγύπτιος Σεϊφεντίν Μουσταφά, 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος ζητούσε την απελευθέρωση των γυναικών από τις φυλακές της Αιγύπτου. Ζήτησε επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραχώρηση πολιτικού ασύλου.

Οι κυπριακές αρχές των ανακρίνουν.

Δεν είχε εκρηκτικά πάνω του ο αεροπειρατής, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. Διαπιστώθηκε ότι τα “πυρομαχικά” ήταν καλύμματα φορητών τηλεφώνων. “Είχαμε μια τέτοια υποψία, αλλά έπρεπε να λάβουμε όλα τα μέτρα”, είπε.

Ανέφερε δε ότι ο αεροπειρατής παραδόθηκε, αφού η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε το αίτημά του για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Προηγήθηκε η τμηματική απελευθέρωση των επτά ανθρώπων που παρέμεναν στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Βγήκαν από τη σκάλα χωρισμένοι σε δύο ομάδες, με μισή ώρα διαφορά μεταξύ τους, ενώ τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που άνδρας εγκαταλείπει το αεροσκάφος από παράθυρο του πιλοτηρίου.

Όλοι οι όμηροι είναι καλά στην υγεία τους.

“Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης”, αναφέρει ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

 

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.
Επόμενο άρθροΝέο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Φ.: Ζεσταίνονται οι “Μπουλντόζες” για την κατασκευή του! (Έγγραφο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.