Ανακοινώσεις του Δ.Φ.Χ.

0

DimarheioΑπό τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:


Την ΚΥΡΙΑΚΗ  3  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  σας περιμένουμε στο ‘’Χωριό Παραγωγών’’  που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στον πεζόδρομο του Άλσους.

Αυτήν την Κυριακή, η αγορά χωρίς μεσάζοντες του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας θα είναι παράλληλα αφορμή για να γευτούμε, να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για την πορεία από την αγροτική παραγωγή μέχρι την κατανάλωση των προϊόντων με τους ίδιους τους παραγωγούς.

Εκτός από την καθιερωμένη παρουσία των παραγωγών με τα προϊόντα τους, η ’’ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ’’ θα μαγειρέψει με προϊόντα χωρίς μεσάζοντες για τους επισκέπτες του Χωριού Παραγωγών. Θα μιλήσουμε για την διατροφική αξία των προϊόντων και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε από τους ίδιους τους παραγωγούς όλη τη διαδικασία από την παραγωγή έως την κατανάλωση των προϊόντων τους.

Σας περιμένουμε να ΓΕΥΘΟΥΜΕ, αλλά και να ΜΑΘΟΥΜΕ  για την αξία και τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων, να συζητήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά, όπως το απαιτούν οι δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε …

Καλή αντάμωση την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ [ 8:οο – 13:οο] στον πεζόδρομο του Άλσους.

ΥΓ. Η  ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΣΤΙΣ  5  ΙΟΥΝΙΟΥ 2016,  και ΟΧΙ  για το μήνα ΜΑΙΟ,  γιατί την 1η Μαΐου θα είναι Κυριακή του Πάσχα και την 8η Μαΐου θα μεταφερθεί ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.


Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ στο πλαίσιο των ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΘΑΝΑΣΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ  Ο Ι   Λ Η Σ Μ Ο Ν Η Μ Ε Ν Ο Ι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Απριλίου 2016 ώρα 19:00 στο Π.Π.Ι.ΕΔ. Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Δεκελείας 152 Ν.Φιλαδέλφεια)

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Κατερίνα Σχινά (κριτικός, μεταφράστρια)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «…Εκείνη την αναγνωρίζεις από τον άγαρμπο, αλογίσιο βηματισμό της. Σειέται και κουνιέται ολόκληρη σαν να είναι χαλασμένη αμαξοστοιχία και δεν κρατάει το κεφάλι της ορθό, παρά της φεύγει μια δώθε μια κείθε. Τα λόγια της είναι σαν παντομίμα που γράφεται στον αέρα και το γέλιο της είναι θρασύ, με μια ζωική ενέργεια σαν σεισμικό φαινόμενο. Εκείνον τον αναγνωρίζεις από το ύφος της υπνηλίας και από τη φαινομενικά κηρώδη ακαμψία του, που όμως δεν είναι μια νηφάλια αντίδραση στα ερεθίσματα. Είναι ένα είδος αργής κίνησης που του κληροδότησε η αρρώστια του, όταν πια τα φάρμακα έφεραν αποτέλεσμα και τον γιάτρεψαν από τους πονοκεφάλους και τις μυοκλονίες που κάποτε τον έκαναν να σπαράζει. Πρόκειται για το Αννιώ, που φροντίζει το οικογενειακό περιβόλι, και τον Αργύρη, που κάνει θελήματα στο φαρμακείο. Είναι δυο νέοι άνθρωποι σε μια ελληνική κωμόπολη του ’60, άγνωστοι μεταξύ τους και εξοστρακισμένοι από το πεδίο των κοινωνικών, αλλά τελικά και των ανθρώπινων, ενδιαφερόντων….»

Ο Χατζόπουλος κερδίζει εδώ ένα διπλό συγγραφικό στοίχημα. Φωτίζει αυτούς τους ανθρώπους από μέσα και απ’ έξω, χωρίς ποτέ να τους προσδιορίζει ως «διαφορετικούς», χωρίς ποτέ να δηλώσει ότι η Αννιώ έχει νοητική υστέρηση και ο Αργύρης είναι επιληπτικός. Ταυτόχρονα αντιστέκεται στον πειρασμό του ειδικού, να τους ψυχογραφήσει. Παρακολουθούμε την Αννιώ και τον Αργύρη από τα νιάτα μέχρι τον θάνατό τους, σε μια καθημερινότητα που προσπαθεί να ανασάνει κάτω από το βάρος της απέραντης μοναξιάς, του φόβου, των προπηλακισμών, της περιθωριοποίησης, της απουσίας προσωπικής ζωής, της λαχτάρας για συντροφιά. Ωστόσο, σε πείσμα αυτής της πραγματικότητας, αναδύεται η εσωτερική ζωή τους που είναι πολύ πιο γεμάτη απ’ ότι θα νόμιζε κανείς. Έχει όνειρα, δημιουργικότητα, σεξουαλικότητα, τρυφερότητα… Ο Αργύρης φτιάχνει μελωδίες με ένα φύλλο δάφνης στα χείλη και βρίσκει ερωτική συντροφιά στα εξήντα του. Η Αννιώ περιμαζεύει ένα σκύλο και παρηγορείται με τις παλιατζούρες που συλλέγει στην αποθήκη, όταν ο αδελφός της εκκαθαρίζει και ανακαινίζει το πατρικό τους.

Και έτσι συνειδητοποιούμε πόσο καλύτερα θα μπορούσαν να ζουν κάθε Αννιώ και κάθε Αργύρης, εάν η κοινωνία δεν τους υποτιμούσε και εάν δεν προσπαθούσε να λησμονήσει την ευάλωτη κατάστασή τους.

Ο Θανάσης Χατζόπουλος πήρε την ειδικότητα του παιδοψυχίατρου αφού είχε εκδώσει την πρώτη του ποιητική συλλογή (Ιδίοις σώμασι 1986) και την πρώτη ποιητική μετάφραση (Ο τσαλαπετεινός του Μισέλ Τουρνιέ, 1987). Από τότε τα ποιητικά έργα του (όπως το βραβευμένο στη Γαλλία Κελί ή το πρόσφατο Πρόσωπο με τη γη) και τώρα το πεζογραφικό Οι λησμονημένοι, ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα σεμινάρια όπου διδάσκει, παράλληλα με την επαγγελματική άσκηση της ψυχανάλυσης και τη διεύθυνση δύο εκδοτικών σειρών με ψυχαναλυτικά βιβλία.


Με συγκινητικό ενδιαφέρον, συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, από τα σχολεία, απλούς πολίτες και συνδημότες μας, από φορείς, μικρούς και μεγάλους, από το υστέρημα όλων μας.

Το γεγονός αυτό μαρτυρά το πόσο μεγάλο είναι το αίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που βιώνουν αυτό το ανθρωπιστικό δράμα, που παλεύουν για την επιβίωση τους και που η αξιοπρέπεια τους καθημερινά καταπατάται βάναυσα.

Την Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη διαλογή και το πακετάρισμα πολλών συγκεντρωμένων πραγμάτων και ετοιμάστηκαν για την αποστολή τους σε κέντρα φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων.

Επικαιροποιώντας την λίστα με τα είδη πρώτη ανάγκης, τονίζουμε πως ΔΕΝ χρειάζεται η συλλογή ρούχων, ενώ η ανάγκη για είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διάρκειας παραμένει επιτακτική.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η διαλογή και το πακετάρισμα των ειδών που συλλέγονται πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, στις 11:00, στο Στρατιωτικό Εργοστάσιο και είναι ανοιχτό σε όσους- ες επιθυμούν να βοηθήσουν.


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το Έτος 2016 (δειγματοληψίες προνυμφών, προνυμφοκτονίες κ.λ.π. στα όρια του Δήμου μας, ξεκίνησε. Η πρώτη εφαρμογή  θα πραγματοποιηθεί στις 29/3/2016. Το πρόγραμμα θα επαναλαμβάνεται ανά 15ήμερο, ειδικά τους καλοκαιρινούς  μήνες και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μηνός Νοεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο“Ερωτική” η αεροπειρατεία στην Κύπρο;;;
Επόμενο άρθροΚύπρος: Φαρσοκωμωδία η “ερωτική αεροπειρατεία” με “βόμβες” από…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.