Ηπειρώτες Φ.Χ.: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η συνεστίαση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας (φωτογραφίες)

0

Από τον σύλλογο Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

IPEIROTES-FX-PITA (0)Με τεράστια επιτυχία ο σύλλογος Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ», πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίαση και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του, στο κέντρο ΓΟΡΓΟΝΑ, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Πάνω από 200 παρευρισκόμενοι τίμησαν το σύλλογο και απόλαυσαν Παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική, από δημοφιλείς καλλιτέχνες του είδους και μας ταξίδεψαν μουσικά στην όμορφη Ήπειρο και στην Ελληνική παράδοση. Η ηπειρώτικη μουσική ζυγιά, είχε 2 εξαίρετους κλαρινίστες, τον Ναπολέοντα Δάμο και τον Σταύρο Καψάλη. Στο τραγούδι ο γνωστός σε όλους Γιάννης Καψάλης, Κώστας Καρράς, Μαρίνα Λαζαράκη.

Την πίτα των Ηπειρωτών ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας – Ιωνίας, κ.κ. Γαβριήλ και οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες κ.κ. Παντελεήμων Παπασυννεφάκης & Επιφάνιος & ο Διάκος Αλέξιος.

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας την εκδήλωση τίμησαν:

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Πάνος, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Λάλος, Βαγγέλης Κουμαριανός, η αντιπρόεδρος ΠΠΙΕΔ & δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παπαλουκά, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» & δημοτικός σύμβουλος, Λύσανδρος Γεωργαμλής, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ», Βάσω Αγαγιώτου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. & δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κοπελούσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κώστας Ντάτσης, Νίκος Σιώρης,Αλίκη Γαλαζούλα, Αρσένης Πρελορέντζος. Επίσης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Γιώργος Ανεμογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Φ.Χ. Τάσος Κωνσταντινίδης, ο π. Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Αλέκος Λάλος, ο π. Αντιδήμαρχος & πρόεδρος των Πελοποννησίων Μπάμπης Μπόβος, η εκπρόσωπος των Ποντίων Ν.Φ. Κάσσυ Ρουμπή-Ελευθεριάδου, η Πρόεδρος των Κρητών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Ελένη Κανατά, η πρόεδρος συλλόγου ΑμΕΑ Φ.Χ. Ρούλα Πατίλη & ο πρόεδρος του συνδέσμου Μικρασιατών Φ.Χ. Χρήστος Τριανταφύλλου.

Στο Ηπειρώτικο αυτό αντάμωμα της κοπής της Πίτας παρευρέθησαν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Ηπειρώτης, Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος των εφετών Ναυσικά Φράγκου, ο Ηπειρώτης Πρόεδρος του ΟΑΕΕ Δημήτρης Τσακίρης, οι Αντιπρόεδροι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Σωτήρης Κολιούσης και Κώστας Κωνής, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΠΣΕ, που απαρτιζόταν από την Γενική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη και τους, Ζαχαρία Καψάλη, Ελένη Ντάσιου, Μαρίνα Τζάκου, Ηλέκτρα Κίκη, Χριστόφορο Ευθυμίου και τον  Κώστα Μπατσή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου Ηλίας Χρηστάκος, ο πρόεδρος Ηπειρωτών Περιστερίου Ζήκος Κόντης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης & δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Γαρούφος, η πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη Καράλη, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας της ορεινής Αργιθέας, ηπειρολάτρης, Μενέλαος Παπαδημητρίου.

Ο Μητροπολίτης Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, στην σύντομη ομιλία του, ευχήθηκε ενότητα, αλληλεγγύη, υπομονή και επιμονή για το ξεπέρασμα της κρίσης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής του ελληνικού λαού και στη συνέχεια ξεκίνησε το κόψιμο της Πίτας, κατά τον πατροπαράδοτο παραδοσιακό τρόπο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου.

Καλωσορίζοντας, τους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Χήτος, αναφέρθηκε στο έργο του Συλλόγου και την προσπάθεια που γίνεται από όλα τα μέλη του, για την διατήρηση της παράδοσης και του Ηπειρώτικου πολιτισμού.

Ο Ηπειρώτης Υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για την πρόσκληση, συμφώνησε με τις ευχές και προτροπές του Μητροπολίτη Γαβριήλ, ευχόμενος καλύτερες μέρες στον ελληνικό λαό.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδώνας Άρης Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνίακαι δήλωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών της περιοχής και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο. Υποσχέθηκε επίσης, ότι τους επόμενους δύο μήνες ο Δήμος θα έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα στέγασης του συλλόγου.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί:

  • Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Αχαρνών ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με την τελειότητα που απέδωσε ηπειρώτικους χορούς.
  • Τις επιχειρήσεις της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τις προσφορές τους στο σύλλογο, υπέρ της λαχειοφόρου αγοράς της εκδήλωσης.
  • Το ηπειρώτη δημοσιογράφο Ευθυμίου Χριστόφορο (romiazirou.blogspot.gr), για την κάλυψη της εκδήλωσης και τις φωτογραφίες.

Να σημειώσουμε ότι για την επιτυχία της εκδήλωσης «έδωσαν τα πάντα» οι: Μάκης Χήτος, Βέττος Βασίλης, Μήλα Μαριάννα, Βέττου Τζένη, Ντάσιου Ελένη, Σουρτζή Αγγελική, Ντάτσης Κωνσταντίνος, Λάλος Μιχάλης, Αλυμάρα Σοφία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μάκης Χήτος               Μαριάννα Μήλα

Προηγούμενο άρθροΕκλογές ΝΔ-Ν.Φ.: Ο αέρας πρόδωσε το μέλος του «Ρουβίκωνα»…
Επόμενο άρθρο“Το θέμα είναι στα χέρια άλλων και περιμένουμε την άδεια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.