Αλλαγές από φέτος για τα τέλη κυκλοφορίας!

0

autokinito-forosΟ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, επιβεβαίωσε ότι θα υπαρξουν αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος. Όπως είπε «Να χαμηλώσουμε στα χαμηλά και να αυξήσουμε στα μεγάλα». Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει επίσης η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών πολλών κλάδων με το ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται αρκετά σενάρια και λύσεις που εξετάζονται και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, ώστε 20 ημέρες να αναρτηθούν στα Taxis, τα εκκαθαριστικά. Στα σενάρια περιλαμβάνεται η καταβολή τελών κυκλοφορίας και για ΙΧ που ως τώρα είχαν απαλλαγεί, η καταβολή περισσότερων τελών κυκλοφορίας από οικογένειες που διαθέτουν δύο και περισσότερα αυτοκίνητα στην ιδιοκτησία τους. Εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο το ύψος των τελών κυκλοφορίας να συνδεθεί με την εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

Η κατεύθυνση πάντως να υπάρξουν ελαφρύνσεις σε ορισμένες κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ και να μετατεθεί το βάρος σε άλλες κατηγορίες ώστε το τελικό αποτέλεσμα, δηλαδή τα συνολικά έσοδα, να είναι τα ίδια. Στο υπουργείο Οικονομικών πιστεύουν ότι με την ελάφρυνση κάποιων κατηγοριών θα αποτραπεί νέο κύμα κατάθεσης πινακίδων στις εφορίες, ενώ ελπίζουν ότι κάποιοι που τις έχουν καταθέσει θα τις πάρουν πίσω. Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι οι μεγάλες απώλειες εισόδων προήλθαν από την κατάθεση των πινακίδων, που ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των τελών κυκλοφορίας τα προηγούμενα χρόνια.

ΠΗΓΗNewsit.gr
Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο με 33 θέματα!
Επόμενο άρθροΚομπίνα αστυνομικών με “μαϊμούδες”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.