Τρεις Φιλαδελφειώτες σήκωσαν το λάβαρο της “Ένωσης” στη κορυφή του Πόντου!

0

aektzides-pontikes-alpeisΈνα από τα όνειρά τους έκαναν πραγματικότητα τέσσερις νέοι. Ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Μιχάλης από τη Νέα Φιλαδέλφεια, και ο Πέτρος από το Περιστέρι, βρέθηκαν στον Πόντο πριν από λίγες ημέρες και πέρασαν οκτώ αξέχαστα 24ωρα. Την παρέα συνδέει η αγάπη τους για την ΑΕΚ και η ιδέα να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι ανήκε κυρίως στα δύο αδέρφια, τον Κώστα και τον Μιχάλη, που έχουν καταγωγή από εκείνα τα μέρη.

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου με αναχώρηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό την Κωνσταντινούπολη. «Μετά πετάξαμε για Ερζερούμ και από εκεί με λεωφορείο πήγαμε στο Αρτβίν», εξηγεί ο Γιάννης. Όπως σημειώνει, τα λίγα τουρκικά που γνώριζε η παρέα ήταν αρκετά για να έχουν καλή επικοινωνία κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στη χώρα.

aektzides-pontikes-alpeis3«Θέλαμε να γνωρίσουμε την περιοχή. Είμαστε και οι τέσσερις ΑΕΚ, ζούμε σε μiα πόλη [σ.σ.: τη Νέα Φιλαδέλφεια] στην οποία η προσφυγική ιστορία έχει μπολιάσει μέσα μας», τόνισε ο Γιάννης, και συνέχισε: «Είμαστε μiα ερασιτεχνική ορειβατική παρέα. Εκεί στις Ποντικές Άλπεις τα βουνά ήταν εξαιρετικά. Οι εντυπώσεις άριστες. Δεν είχαμε κάνει αντίστοιχη εκδρομή ποτέ. Δεν είχαμε ανεβεί σε όρος με αντίστοιχο υψόμετρο».

Πάντως, στο λίγο που έμεινε η παρέα στον Πόντο, πρόλαβε να αισθανθεί την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί λόγω των αναταραχών στα σύνορα. «Όταν φύγαμε απ’ το Αρτβίν έγιναν δύο εκρήξεις. Έχει προβλήματα η περιοχή αυτή την περίοδο. Υπάρχει ένταση και είναι φανερό. Όταν ηρεμήσει η κατάσταση θα θέλαμε να ξαναπάμε», μας είπε ο Γιάννης, που σημείωσε ότι με την επιστροφή του λεωφορείου τους στην Άγκυρα, ο τουρκικός στρατός έλεγξε διεξοδικά όλους τους επιβάτες, μόνο και μόνο επειδή έρχονταν από τη συγκεκριμένη περιοχή της χώρας.

ΠΗΓΗpontos-news.gr/
Προηγούμενο άρθροΗ Βάνα Μπάρμπα που… αγαπήσαμε όλοι!
Επόμενο άρθροΕγκλημα Αργολίδας: Το μοιραίο λάθος στο σπίτι των οργίων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.