Αγιος Κοσμάς Αιτωλός Ν.Φ.: Φωτορεπορτάζ από τον πανηγυρικό εσπερινό

0

agios-kosmas-nea-filadelfeia-giorth (100) (abatzogloy-christos-photos)Σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου,στις 7,30 το απόγευμα ,ο πανηγυρικός εσπερινός στην μνήμη του αγίου Εθναποστόλου Κοσμά του Αιτωλού στον κατάμεστο από ευσεβείς προσκυνητές φερώνυμο Ναό του Αγίου στην Ν.Φιλαδέλφεια,όπου φυλάσσεται απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του “αγίου των Σκλάβων”. Της ιεράς ακολουθίας προέστει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ.Γαβριήλ πλαισιούμενος υπό Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων της Χώρας. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του παρουσίασε το έργο και την τεράστια εθνικοθρησκευτική προσφορά του Aγίου Κοσμά και ευχήθηκε το παράδειγμα του και ο ιεραποστολικός του ζήλος να εμπνέουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ν.Φιλαδέλφειας κ. Αρης Βασιλόπουλος,Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Μικρασιατικών Σωματείων της Πόλεως .Το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου θα τελεσθεί δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Ν.Ιωνίας κ.Γαβριήλ και του Θεοφ.Επισκόπου Αβύδου κ.Κυρίλλου.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Οι φωτογραφίες είναι του κ.Χρήστου Αμπατζόγλου

 

Προηγούμενο άρθροΛίγες ώρες μετά το ξύλο έπεσε νεκρός 18χρόνος…
Επόμενο άρθροΟ Γραμματέας παραιτήθηκε, τα “έχωσε” και… πάει φαντάρος!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.