Ο Γραμματέας παραιτήθηκε, τα “έχωσε” και… πάει φαντάρος!

1

koronakisΤην παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τάσος Κορωνάκης ενώπιον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλώντας στα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο κ. Κορωνάκης υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική «γραμμή» του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος, σημειώνοντας πως μετά από την πρωτοφανή μάχη που δόθηκε στην διαπραγμάτευση και την επτάμηνη διακυβέρνηση «απαιτείται μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια».

Ο κ. Κορωνάκης επέμεινε δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κομβικό ρόλο έπρεπε να παίξει η δημοκρατία, η εσωκομματική συζήτηση και η ζύμωση με την κοινωνία, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της «γραμμής» του κόμματος εξαιτίας του εκβιασμού που δέχτηκε η κυβέρνηση. Έβαλε όμως και κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε πως δημιουργείται η αίσθηση μιας στρατηγικής ήττας της Αριστεράς, αφού επιχειρείται η ωραιοποίηση του μνημονίου χωρίς καμία προετοιμασία για νέους εκβιασμούς.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αναφερόμενος στην Αριστερή Πλατφόρμα υπογράμμισε πως
τα στελέχη της φέρθηκαν σαν να ήταν έτοιμα από καιρό για την σύγκρουση, καθώς και για το ότι χρησιμοποίησαν ανέξοδη ρητορεία για το εθνικό νόμισμα.

Ο Τάσος Κορωνάκης είπε, πάντως, πως ο ίδιος θα παραμείνει στο κόμμα, προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες, ενώ απηύθυνε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκκληση σε όλες τις πλευρές να υπερασπιστούν το ήθος της Αριστεράς και να απορρίψουν την «ανθρωποφαγία».

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΑγιος Κοσμάς Αιτωλός Ν.Φ.: Φωτορεπορτάζ από τον πανηγυρικό εσπερινό
Επόμενο άρθροΟΧΙ 5 δημάρχων – «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στράγγισε τους Δήμους και…”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.