Ντόλτσε βίτα 8 μήνες για τον ισοβίτη Σπύρο Καββαδία

0

kavadiass

Πίσω από τα κάγκελα οδηγήθηκε ξανά ο Σπύρος Καββαδίας, καταδικασμένος δις ισόβια για τις δολοφονίες δύο συντρόφων του και «εξαφανισμένος» από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο 58χρονος ισοβίτης είχε αποδράσει στις 13 Σεπτεμβρίου 2014 από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς Χανίων όπου εκρατείτο. Είχε λάβει τότε 10ήμερη άδεια, από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ…

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι τους οχτώ μήνες που βρέθηκε εκτός φυλακής, ο Σπύρος Καββαδίας εκινείτο μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας, προσπαθώντας να εξαφανίζει τα ίχνη του αλλά και να… περνάει καλά. «Εντοπίζαμε ?ίχνη? που παρέπεμπαν σε ντόλτσε βίτα αλλά μας ξέφευγε. Προφανώς είχε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση για το ότι μπορεί να ξεγλιστράει και δεν υπολόγισε το λάθος που τελικά έκανε…», εξήγησε αστυνομικός της Ασφάλειας Αττικής, που συμμετείχε στον εντοπισμό του.

Στον Άγιο Παντελεήμονα

Τελικά, ο 58χρονος δραπέτης συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο «Εθνος» ότι την Τρίτη του Πάσχα, 14 Απριλίου, ο Σπύρος Καββαδίας είχε εμφανιστεί σε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, όπου έκανε αίτηση προκειμένου να παραλάβει πιστοποιητικό γεννήσεώς του από την Κέρκυρα, προσκομίζοντας δελτίο ταυτότητας που ανέγραφε τα πραγματικά του στοιχεία! Ο Καββαδίας δεν συμπλήρωσε τη διεύθυνση κατοικίας του, προκειμένου να αποσταλεί το πιστοποιητικό, αλλά μόνο ένα κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να τον ειδοποιήσουν να πάει ο ίδιος να το παραλάβει…

Τα στοιχεία που άφησε στο ΚΕΠ ήταν μοιραία για τον 58χρονο φυγά, αφού αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Οταν τους είδε μπροστά του, ο Σπ. Καββαδίας δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Ηξερε ότι είχε τελειώσει η 8ημηνη ελευθερία του.

Ηταν Αύγουστος του 1998, όταν το πανελλήνιο μάθαινε για τη δολοφονία της συζύγου του Σπύρου Καββαδία, Τάνιας Χαριτοπούλου, μητέρας της τρίχρονης τότε Βασιλικής, στη Θεσσαλονίκη. «Ο μπαμπάς άρχισε να τραβάει από τα μαλλιά τη μαμά. Εκείνη άρχισε να κλαίει και να φωνάζει. Μετά την έβαλε στο κρεβάτι, της έβαλε στο πρόσωπο δύο μαξιλάρια και η μαμά κοιμήθηκε», ήταν η συγκλονιστική μαρτυρία της μικρής Βασιλικής, που προκάλεσε σοκ…

Ο ίδιος ωστόσο αρνείτο την ενοχή του. Δήλωσε την εξαφάνισή της συζύγου του στην αστυνομία και ισχυριζόταν ότι τον εγκατέλειψε για κάποιον άλλο άνδρα και προσκόμιζε στα μέσα ενημέρωσης πλαστά έγγραφα που «αποδείκνυαν» ότι ζούσε ακόμη στο εξωτερικό.

Ο Καββαδίας θα κατάφερνε να διαφύγει, αν δεν είχε ασχοληθεί με την υπόθεση η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη. Παρότι η Σήμανση είχε ελέγξει το σπίτι χωρίς να εντοπίσει κάτι επιλήψιμο, η τηλεοπτική εκπομπή βρήκε τελικά τα ίχνη αίματος στην μπανιέρα του άδειου σπιτιού και κάτω από το καπάκι της τουαλέτας κάποια ίχνη σάρκας που ο ιδιοκτήτης χαρακτήρισε «σκουριά». Τα εγκληματολογικά εργαστήρια αποφάνθηκαν ότι ήταν κομμάτια από το σώμα της άτυχης κοπέλας… Ολόκληρο το σώμα της άτυχης γυναίκας δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα…

Η αποκάλυψη της δολοφονίας του 1998, όμως, έφερε στο φως ακόμη έναν φόνο που είχε διαπράξει ο Σπ. Καββαδίας το 1992 στην Ελβετία, με θύμα την πρώην σύντροφό του, Νικόλ Κίρχνερ, με την οποία συζούσε επτά χρόνια. Ο Καββαδίας την είχε σκοτώσει αφού την είχε εντοπίσει σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών, όπου είχε καταφύγει. Τελικά, ο δολοφόνος έφυγε για την Ελλάδα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία.

Για τις δύο ανθρωποκτονίες, ο 58χρονος καταδικάστηκε τελικά δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΙωνικός Ν.Φ.: “Φουλ” για άνοδο το Βόλεϊ Ανδρών!
Επόμενο άρθροΗ Κυβέρνηση μεταφέρει τα χρήματα των Δήμων στη ΤΤΕ για να πληρώσει Μισθούς & Δανειστές!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.