Εργασιακός μεσαίωνας στον κλάδο των εργολαβιών καθαρισμού

0

katharistries

Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο.   Για συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αναφερόμενους στους εργαζόμενους που δουλεύουν σε εταιρίες καθαρισμού.

Το ΕΚΑ υπενθυμίζει ότι υπάρχουν σωρεία καταγγελιών για καθυστέρηση πληρωμών δεδουλευμένων μέχρι και 7 μήνες και ελλιπή ασφαλιστική κάλυψη. Αναφέρεται μάλιστα στην περίπτωση των συνεργείων καθαρισμού που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό στα κτίρια του ΟΑΕΔ, στους παιδικούς σταθμούς και στις σχολές του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι πέντε μήνες απλήρωτοι. Όπως έγινε γνωστό σε ένα μήνα, οι 250 από αυτούς τους εργαζόμενους, περνάνε στην ανεργία αφού, σύμφωνα με τον διαγωνισμό που έγινε, μειώθηκαν οι εργατοώρες και τα άτομα ενώ ταυτόχρονα διπλασιάστηκαν τα τετραγωνικά!

Το ΕΚΑ καταγγέλλει ως «περίεργη» την έλλειψη αντίδρασης από τις δημόσιες αρχές ως προς την εφαρμογή των νόμων. Σύμφωνα με ενημέρωση που παρείχε στο Εργατικό Κέντρο, η Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ), παρ’ όλο που καταγγέλθηκαν συγκεκριμένες εταιρείες ότι δεν κατέβαλαν το δώρο του Πάσχα, δεν κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου! Το ΕΚΑ ζητάει την άμεση παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για εντατικοποίηση των ελέγχων στον κλάδο των εργολαβιών καθαρισμού και την εφαρμογή μέτρων που θα θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΠρωτομαγιά: “Προπηλακισμοί & όπλα… στο Δημαρχείο” για τις άδειες των μικροπωλητών!!!
Επόμενο άρθροΦοιτήτρια πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών δίαιτας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.