ΣΟΚ! Εκατοντάδες παιδιά στα δίχτυα του Ανώμαλου – Το σκοτεινό Ιντερνετ

0

645564Δεκάδες καταγγελίες έχουν ήδη δεχθεί οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του 40 χρονου παιδόφιλου που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο αγόρι στο βαν του με σκοπό να το αποπλανήσει.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό ανηλίκου το καλοκαίρι του 2014. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα αθώα παιδιά που είχε καταφέρει να ξεγελάσει είναι εκατοντάδες, καθώς ήδη έχουν εντοπίσει περισσότερους από 300 ανηλίκους που είχαν επαφές μέσω Διαδικτύου με τον σάτυρο. Ωστόσο παραμένει άγνωστο με πόσα παιδιά τελικά είχε συναντηθεί από κοντά.

Το όνομα και η φωτογραφία μπορεί να «ανοίξει στόματα», λένε οι ειδικοί, προκειμένου ανήλικοι να ενημερώσουν τους γονείς τους, αλλά και οι οικογένειες να επικοινωνήσουν με τις Αρχές για να αναφέρουν νέα στοιχεία εναντίον του.

Στο μεταξύ, τα στελέχη της διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνούν προσεκτικά ένα ένα τα προφίλ των ανηλίκων και τις επικοινωνίες που είχαν με τον 40χρονο. Από το σκοτεινό Ιντερνετ (dark web) προκύπτουν διάλογοι που σοκάρουν για τις απόπειρές του να συναντήσει ανήλικα παιδιά. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του από τα παιδιά ή τις οικογένειές τους. Οι ειδικοί θέλουν να είναι διακριτικοί πριν φτάσουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες.

Στο σκοτεινό Ιντερνετ
Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι διάλογοι παιδόφιλου με ανήλικο αγόρι στα εικονικά δωμάτια επικοινωνίας: «Τι 4285456465κάνεις μπουμπούκι μου;», φέρεται να γράφει σε επικοινωνία του με 12χρονο αγόρι από τα Πετράλωνα. «Ποιος;», απαντά το παιδί. «Ο άνθρωπος σου… Αυτός που θα σε κάνει να ξεχάσεις ό,τι έχεις στο κεφαλάκι σου», απαντά ο σάτυρος. «Τι θα μου κάνεις;» είναι η ενστικτώδης ερώτηση του μικρού, που δεν μπορεί να φανταστεί τι έχει στο μυαλό του ο παιδόφιλος. «Καπνίζεις;», τον ρωτάει εκείνος, θέλοντας να τον πλησιάσει και να φανεί ως φίλος του. Οταν ο πιτσιρικάς απαντά με το παιδιάστικο «πότε πότε», ο παιδεραστής του προτείνει να «κάνουν μαζί ένα τσιγαράκι».

Στην επανάληψη της ερώτησης του παιδιού «Ποιος είσαι;», ο ενήλικος τού απαντά «Αυτός που θα σε στείλει στα ουράνια και θα ξεχάσεις τα πάντα» και ρωτάει κι αυτός με τη σειρά του: «Εχεις φίλη;». «Εχω», λέει ο 12χρονος. «Πάρε και τη φίλη σου μαζί να κάνουμε ένα τσιγαράκι και παράλληλα να πάμε να πιούμε ένα καφεδάκι. Πού μένεις;», μπαίνει στο «ψητό». «Πετράλωνα», απαντάει χωρίς δεύτερη σκέψη το ανυποψίαστο παιδί. «Τώρα μόλις περνάω από εκεί. Είσαι μόνος τώρα;», το ρωτάει ξανά. «Τέτοια ώρα είμαι πάντα μόνος…», δίνει κι άλλες πληροφορίες ο μικρός.

Ο παιδεραστής δεν χάνει χρόνο και του προτείνει: «Δεν θες να κατέβεις να σε γνωρίσω που το θέλω πολύ και να πάμε βόλτα με το ωραίο μου αυτοκίνητο;». Στις αντιρρήσεις του παιδιού ότι δεν έχει χρήματα, ο ενήλικος έχει την έτοιμη απάντηση «Μη σε νοιάζει, θα πάρουμε στιγμιαίο καφέ και θα το πιούμε στο αυτοκίνητό μου. Είμαι ήδη κοντά σου και νιώθω ήδη πως σε έχω δει… Είμαι στην οδό…». Τελικά, ο παιδόφιλος πετυχαίνει τον στόχο του: «Κατεβαίνω τώρα αν και είσαι μακριά, θα πάρω όμως μαζί μου κινητό», γράφει ο μικρός. Κι αφού του δίνει την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού του, ο παιδεραστής ετοιμάζεται να ανέβει ακόμη και στο διαμέρισμα της οικογένειας…

ΠΗΓΗΜαρία Ψαρά - Λευτέρης Μπιντέλας| ethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΤέλος τα βύσματα στο στρατό
Επόμενο άρθροΟΙ εκδηλώσεις Μαρτίου της “Όασης”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.