Καιρός: Μάθετε πότε θα έρθει η άνοιξη – Πρόγνωση

0

Κορυφώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες η ψυχρή μεταφορά στην χώρα μας, και έτσι όπως όλα δείχνουν ο γερο-χειμών θα κάνει μια από τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες (μια που θεωρητικά ακόμη και μέχρι τις αρχές του Μάη, μπορεί να μας δείχνει κατά διαστήματα τα τελευταία σημάδια επιβίωσης του ,μέχρι την οριστική του ταφόπλακα).

Άς δούμε περιληπτικά τι συμβαίνει στην κυκλοφορία:
Αποκομμένη ανώτερη πολύ ψυχρή λίμνη αερίων μαζών, στην Μαύρη θάλασσα, γέννημα του Σιβηρικού αντικυκλώνα (αποκοπή αρκτικών αερίων μαζών, στην Σιβηρία και back door, οπισθοδρόμηση, απο τις Σιβηρικές χώρες), οπισθοδρομεί και κατευθύνεται προς Βουλγαρία-Ρουμανία, δίνοντας σε αυτές τις περιοχές πεδινές χιονοπτώσεις, στην Ελλάδα θα μας επηρεάσει ξώφαλτσα η ψυχρή ανώτερη λίμνη και η μεταφορά κρύου θα είναι περισσότερο οριζόντια και θα αφορά τα χαμηλότερα στρώματα, και κυρίως την βόρεια Ελλάδα.

Στην συνέχεια η ψυχρή ανώτερη λίμνη, αναμένεται να επιστρέψει ανατολικότερα απο εκεί που ήρθε με τάση εξασθένισης, μια που καταρρέει ο Σιβηρικός αντικυκλώνας και επιστρέφει, εξαιτίας της ροής από τον Ατλαντικό.

atlantik10Ωστόσο στην Ιβηρική Χερσόνησο, μαίνεται άλλη μία ψυχρή αποκομμένη λίμνη αερίων μαζών η οποία αναμένεται να ανατροφοδοτηθεί από ψυχρές αέριες μάζες καθώς long wave trough από τον Ατλαντικό τροφοδοτεί την κατάσταση, και στην συνέχεια αυτή η οργανωμένη διαταραχή φαίνεται να απλώνεται έως και την Β.Αφρική ,σκάβοντας αρκετά θερμές αέριες μάζες. Όπως όλα δείχνουν και με την είσοδο της εαρινής ισημερίας η είσοδος αυτού του χαμηλού που θα απλωθεί έως και την βόρεια Αφρική θα σκάψει αρκετά θερμές αέριες μάζες στην χώρα μας εκτοπίζοντας τις ψυχρές αέριες μάζες, και ουσιαστικά και τον Χειμώνα. Έτσι μετά τις 21 του Μάρτη αναμένουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και η Άνοιξη θα κάνει δυναμική την παρουσία της κυρίως στην νότια Ελλάδα, στην βόρεια Ελλάδα, η Άνοιξη θα εμποδιστεί περισσότερο.

anoixi2

Περιληπτική περιγραφή του καιρού της χώρας μας για τις επόμενες ημέρες

Τετάρτη-Πέμπτη 18-19 Μαρτίου 2015
Οπισθοδρόμηση της σιβηρικής ανώτερης ψυχρής λίμνης προς τα ΒΑκά σύνορα μας, πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ΒΑκά.
Αρκετές νεφώσεις με ασθενείς βροχές σε αρκετά ηπειρωτικά ,χιονοπτώσεις στα ορεινά κατα τόπους ασθενείς ,στα βόρεια και σε ημιορεινές περιοχές, ΒΑκοί ενισχυμένοι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο ,χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή κυρίως στην βόρεια Ελλάδα όπου κατά τόπους τις ψυχρές ώρες της ημέρας αναμένουμε και παγετό.

Παρασκευή-Σάββατο 20-21 Μαρτίου 2015
Σταδιακή υπαναχώρηση της ψυχρής λίμνης προς την Μαύρη θάλασσα την Παρασκευή θα μας πλησιάσει από τα ΒΑκά, οπότε αναμένουμε κάποια ασθενή φαινόμενα στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι ,ασθενείς βροχές ,και χιόνια στα ορεινά αλλά πρόσκαιρα το πρωί και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ είναι πιθανόν πρόσκαιρα το πρωί της Παρασκευής να χιονίσει και σε ημιπεδινές περιοχές της ΒΑκής Θράκης. Μέσα στο Σάββατο καθώς η λίμνη θα απομακρυνθεί ανατολικά προς την Μαύρη θάλασσα, αντικυκλώνας αναμένεται να επεκταθεί πάνω στην χώρα μας. Οπότε μέσα στο Σάββατο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ,η θερμοκρασία θα ανέβει, αλλά τις πρωινές ώρες θα επικρατήσει παγετός σε κεντρικά και βόρια ηπειρωτικά κατά τόπους.

Κυριακή-Δευτέρα 22-23 Μαρτίου 2015
Σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων θερμή μεταφορά, άνοδος της θερμοκρασίας, μάλιστα σε νότια ηπειρωτικά αναμένεται η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 20οC, την Δευτέρα αναμένουμε πτώση στα βόρεια κυρίως. Kατα τα άλλα θα επικρατήσει αρκετή συννεφιά με προοπτική για αρκετές βροχές αλλά και μεταφορά με σκόνη. Στα βόρεια πάντως δεν αναμένουμε ιδιαίτερα αξιόλογη άνοδο, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε πιο χειμερινά πλαίσια, μάλιστα το πρωί της Κυριακής δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και χαμηλά στην Δυτ.Μακεδονία.

Τρίτη -Πέμπτη 24-26 Μάρτη (Πρώτες ενδείξεις για 25 Μαρτίου)
Βελτιωμένος καιρός άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια της χώρας όπου αναμένονται και θερμοκρασίες πάνω από 22οC.Ο εορτασμός της επετείου της επανάστασης του 1821,θα εορταστεί με καθαρόαιμες ανοιξιάτικες συνθήκες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας και κυρίως στα νότια της χώρας μας, όπου οι συνθήκες θα είναι προχωρημένα ανοιξιάτικες.

 

ΠΗΓΗΕπιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας - meteoclub.gr
Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 24χρονος που διατηρούσε διαμέρισμα με εγκατάσταση υδροπονικής κάνναβης στην Γλυφάδα
Επόμενο άρθροΠοινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.