Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

0

trainose

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της περιόδου 2006-2008, για υπόθεση κακοδιαχείρισης ακινήτων που ανήκουν στον ΟΣΕ από την οποία φέρεται να ζημιώθηκε ο Οργανισμός.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, έπειτα από ενημερωτικό της νομικής υπηρεσίας του ΟΣΕ, η οποία διαπίστωσε ότι οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα έτη 2006, 2007 και 2008, συστηματικά νοίκιαζαν από τον ΟΣΕ ακίνητα χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών και έναντι ευτελούς τιμήματος.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαπιστώνεται ότι τα επίμαχα ακίνητα που εκμίσθωνε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν της είχαν μεταβιβαστεί “με κανένα νόμιμο τρόπο” από τον Οργανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, οι επίμαχες εκμισθώσεις έγιναν έναντι ευτελών ποσών που προκάλεσαν ζημία στον ΟΣΕ, από την απώλεια μισθωμάτων, ύψους τουλάχιστον 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, το θέμα των εκμισθώσεων ακινήτων του ΟΣΕ αποτελεί “σκανδαλώδη διαχείριση” περιουσιακών στοιχείων δημόσιας περιουσίας. Χαρακτηριστικά, όπως έχει δημοσιευθεί, τα βιομηχανικά κτίρια Κ1 – Κ2 στο Θριάσιο Πεδίο, αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ που κατασκευάστηκαν το 2004 για ανάγκες του ΟΣΕ, από το 2006 παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες για τη διακίνηση και αποθήκευση προϊόντων, με αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια σημαντικών εσόδων για τον ΟΣΕ, αλλά και την άμεση οικονομική του ζημία με την επιβάρυνση υπέρογκων λογαριασμών παροχών κοινής ωφέλειας ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Επίσης, για το κτίριο Κ1, έκτασης 20.000 τμ, ο οργανισμός «Αθήνα 2004», που το ενοικίαζε στο παρελθόν κατέβαλλε ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 4,2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, η εταιρεία που ενοικίασε στη συνέχεια τη συγκεκριμένη αποθήκη στο Θριάσιο είχε συμφωνήσει με την αρμόδια διεύθυνση στον ΟΣΕ να καταβάλλει μίσθωμα μόλις 100 ευρώ το μήνα και ενώ τα ετήσια λειτουργικά έξοδα ανέρχονταν σε 700.000 ευρώ.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή για την διενέργεια κύριας έρευνας.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Μάθετε πότε θα έρθει η άνοιξη – Πρόγνωση
Επόμενο άρθροΜην πετάτε στα σκουπίδια τις… χειροβομβίδες σας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.