3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Φ.: Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής για την ανέγερση νέων κτρίων

0
Η μακέτα του νέου 3ου Γυμνασίου - Λυκείου

Από την Ένωση Γονέων λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

neo-3o-gymnasio-lykeio-neas-filadelfeias-maketaΤην Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής για την ανέγερση των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Τάσο Κωνσταντινίδη, τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας Γιώργο Ανεμογιάννη, τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας Γιώργο Οικονόμου, τον εκπρόσωπο των κατοίκων Κώστα Στουραΐτη και τον Πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ Μπάμπη Κόκλα, πλαισιωμένη από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Χαρά Ρόκου και τον Τεχνικό Σύμβουλο του Δημάρχου Κώστα Μπαρούτα, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνας Κυπριανίδου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, με αντικείμενο την ένταξη στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής του αναγκαίου ποσού για την χρηματοδότηση της ανέγερσης των νέων κτιρίων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Κατά τη συζήτηση η Περιφερειάρχης χαρακτήρισε το αίτημά μας δίκαιο, επισημαίνοντας με θετικό τρόπο ότι είναι το μοναδικό που αφορά την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων μεταξύ των αιτημάτων που τίθενται στην Περιφέρεια Αττικής, και υποσχέθηκε να εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της για την ευόδωσή του. Μας συνέστησε να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από ενέργειες και επικοινωνίες με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον νέο Υπουργό Παιδείας, με τη συνδρομή τόσο των υπηρεσιών της Περιφέρειας όσο και την προσωπική της, που θα οδηγήσουν στην άμεση δημοπράτηση του έργου. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον χρειασθεί, δεσμεύτηκε να παρέμβει δραστικά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος λήξης της άδειας οικοδομής που έχει εκδοθεί και για την ανέγερση των κτιρίων.

Η επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει την Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη για την ευθύτητα με την οποία μας αντιμετώπισαν και θεωρεί ότι και οι δύο τους είναι ουσιαστικά ενεργά μέλη της.
Τέλος αισθανόμαστε την ανάγκη να διευκρινίσουμε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπηρεσιακούς και μη) ότι η λειτουργία της επιτροπής και οι ενέργειες της έχουν καθοριστεί πλήρως από την συνέλευση της 2ας Ιουλίου 2014 στην οποία παρευρέθηκαν ο σημερινός Δήμαρχος και στελέχη του συνδυασμού «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ», «ΝΕΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ –ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ», «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ» και εκπρόσωπος της παράταξης «ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων του 4ου, 5ου, και 6ου Δημοτικών Σχολείων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου, εκπαιδευτικοί και γονείς από τα δύο ενδιαφερόμενα σχολεία καθώς και κάτοικοι της περιοχής όπου καθορίστηκε ότι ο μοναδικός στόχος της είναι:

Η ΑΜΕΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ
Για την επίτευξη αυτού του σκοπού θα συνεχίσουμε με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο τις προσπάθειές μας μέχρι την ευόδωσή του, που αποτελεί δίκαιο και διακαή πόθο των κατοίκων της περιοχής μας.

Νέα Φιλαδέλφεια, 29/01/2015

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΔίωξη κατά έξι γιατρών και οκτώ διοικητικών στελεχών δημόσιου νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία λέει όχι στην αποχώρηση του Μπαρμπαρός
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.