Η Τουρκία λέει όχι στην αποχώρηση του Μπαρμπαρός

0

48e89c079011d8b280f265329bf9e081_LΗ Άγκυρα απέρριψε το αίτημα του Έλληνα Πρωθυπουργού για αποχώρηση του «Μπαρμπαρός» για να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα “Χουριέτ”.

Διπλωματικές πηγές από την Άγκυρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης» ανέφεραν στη «Χουριέτ» ότι δεν θα αποσύρουν το ερευνητικό πλοίο επειδή το ζήτησε ο Τσίπρας και επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει καμιά αλλαγή στην στάση της Άγκυρας.

«Οι θέσεις που είχαμε εκφράσει προηγουμένως ισχύουν», ανέφερε η ίδια πηγή λέγοντας ότι οι τρεις προτάσεις της Άγκυρας παραμένουν εκεί: Πρώτον, να επιταχυνθεί η διαδικασία λύσης των Ηνωμένων Εθνών. Δεύτερον, οι φυσικές πηγές να ανήκουν στην ενωμένη Κύπρο. Τρίτον, πρέπει να ιδρυθεί μια κοινή επιτροπή για τις φυσικές πηγές κατά τη διαδικασία της λύσης και τα έσοδα από τις φυσικές πηγές να κατακρατηθούν από αυτή την επιτροπή.

Διπλωματικές στην Αθήνα και στη Λευκωσία χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες τις αιτιάσεις της Αγκυρας και τονίζουν για άλλη μία φορά ότι για να συνεχιστούν οι ενδοκυπριακές συνομιλίες θα πρέπει να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις, η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και να αποχωρήσει το Μπαρμπαρός από την κυπριακή ΑΟΖ.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθρο3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ν.Φ.: Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής για την ανέγερση νέων κτρίων
Επόμενο άρθρο“Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου”: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.