«Οχι» αύξηση του κατώτατου μισθού

0

Κατά της αύξησης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα τάχθηκε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε εκτενή συνέντευξή του στη «Wirtshaftswoche» και καταλόγισε λάθη στη νέα ελληνική κυβέρνηση αλλά και ευθύνες στους πολίτες για την κρίση.

giunger ethnos«Μέχρι τώρα δεν συνάντησα πολύ μεγάλη πείρα. Αλλά δεν πρέπει να βγάλουμε πρόωρα συμπεράσματα από αυτό. Δεν έπεσε από τον ουρανό ποτέ κανένας ειδικός – ούτε στην Ελλάδα», είπε ο Γιούνκερ στη γερμανική οικονομική επιθεώρηση και επεσήμανε αναφερόμενος στον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης, αλλά οδηγεί σε αναγέννηση των δυσάρεστων αισθημάτων. Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό με τον καιρό θα αλλάξει».

Ευθύνη και των πολιτών
Οσο για τους Ελληνες πολίτες σχολίασε ότι «στα προγράμματα της τρόικας περιλαμβάνονται μέτρα που έχουν αφαιρέσει από τον μέσο Ελληνα τη διάθεση για ζωή» και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν δημιουργήθηκε ατμόσφαιρα νέου ξεκινήματος, διότι ο κάθε Ελληνας είχε την αίσθηση ότι είχε πληγωθεί η αξιοπρέπειά του, ότι συνέβαινε κάτι άδικο».

«Δεν ήταν όμως οι Ολλανδοί ή οι Γερμανοί που ψήφιζαν για πάνω από 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ευθύνη είναι και στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών και δεν μπορούν να την αγνοήσουν», σημείωσε.

Για το θέμα του κατώτατου μισθού ο πρόεδρος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι τάσσεται κατά της μείωσής του και ότι, όσον αφορά τις ελληνικές εξαγγελίες για αύξησή του, «είναι πολύ δύσκολο να ζητήσεις εκπτώσεις από την Ισπανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τις οποίες δεν έλαβαν οι ίδιες. Αυτές οι χώρες πέρασαν μέσα από μια «πεδιάδα δακρύων». Ο κόσμος εκεί δεν έχει μεγάλη κατανόηση για το ότι τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει διαφορετική μεταχείριση».

«Εάν η Ελλάδα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, τότε στην Ευρώπη θα υπάρχουν έξι χώρες που θα έχουν χαμηλότερο κατώτατο μισθό και οι οποίες πρέπει να πάνε στα Κοινοβούλιά τους για να επικυρώσουν το πρόγραμμα για την Ελλάδα», σημείωσε ο Γιούνκερ.

Ανέφερε ότι «το κράτος στην Ελλάδα λειτουργεί λιγότερο καλά από ό,τι αλλού» υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας «δεν έχει για παράδειγμα Κτηματολόγιο» και εκτίμησε ότι «θα υπάρξει ένα διάλειμμα μεταρρυθμίσεων που όμως δεν πρέπει να κρατήσει πάρα πολύ». Και ο ίδιος Γιούνκερ και ο Γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επανέλαβαν χθες ότι δεν τίθεται ζήτημα «Grexit».

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΥπερβολικές οι καταγγελίες για τα στρατιωτικού τύπου καψώνια
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Reunion… και στο ποδόσφαιρο!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.