Η Αττική στην κατάψυξη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πρόγνωση Τρίτης

0

6464648948967Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική έχει προκαλέσει η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, η οποία διεξαγόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Παράλληλα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης, από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 μέχρι τη διασταύρωση Αγίου Πέτρου.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Χασιάς-Δερβενοχωρίων, στο ύψος της μονής Κλειστών και στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια, διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών, από την περιοχή Φίχθι-Αγίας Σωτήρας έως την Οινόη, στο ρεύμα προς Θήβα και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας-Θήβας από το 4ο χλμ στο ρεύμα προς Θήβα στην περιοχή της Μάνδρας.

Προβλήματα στα λιμάνια

Προβλήματα σημειώνονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, ήδη, από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, ενώ τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου. Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα, προς το παρόν, εκτελούνται κανονικά.

Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα, Βόλος-Σποράδες,Καβάλα-Πρίνος,Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Το Λιμενικό Σώμα συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Η πρόγνωση για την Τρίτη

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τρίτη με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Επίσης, θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Εξασθένηση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 04 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΗΓΗnewsonly.gr
Προηγούμενο άρθροΗΠΑ : Σκότωσε συμμαθητή του και ύστερα ανέβασε selfie με το θύμα
Επόμενο άρθροΓονέας ξυλοκόπησε και έστειλε στο νοσοκομείο τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου του υιού του
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.