Ο αρχισυντάκτης του Charlie “τους έσυρε στο θάνατο” για τους 12 νεκρούς

0

attached_image1171Τον νεκρό από τις σφαίρες των τζιχαντιστών αδελφών Κουασί, αρχισυντάκτη, Στεφάν Σαρμπονιέ ή Σαρμπ, “έδειξε” ένας από τους ιδρυτές του περιοδικού Charlie Hebdo, ως τον υπαίτιο για τις 12 δολοφονίες της περασμένης εβδομάδας, λέγοντας ότι “έσυρε στον θάνατο” το προσωπικό.

Ο Ανρί Ρουσέλ, 80 ετών, εκ των ιδρυτών του περιοδικού το 1970, έγραψε “επιστολή” προς τον δολοφονημένο αρχισυντάκτη με το ψευδώνυμο Delfeil de Ton, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nouvel Obs, κατηγορώντας τον για τις δολοφονίες. Ο Ρουσέλ έγραψε πως ο Σαρμπ ήταν ένα καταπληκτικός άνθρωπος, αλλά πολύ πείσμων.

“Δεν ξέρω γιατί ένιωσε πως έπρεπε να συμπαρασύρει την ομάδα να ξεπεράσει τα όρια” δήλωσε σχετικά με την απόφαση δημοσίευσης των σκίτσων του Μωάμεθ στην πρώτη σελίδα του περιοδικού το 2011 – γεγονός που είχε προκαλέσει σάλο στον μουσουλμανικό κόσμο και την πρώτη εμπρηστική επίθεση κατά των γραφείων.

“Δεν έπρεπε να το κάνει, ωστόσο το επανέλαβε, έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2012” πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουσέλ καταγγέλλει το “νέο” Charlie Hebdo.

Σε προηγούμενη παρέμβασή του είχε κατηγορήσει τον προκάτοχο του Σαρμπονιέ ότι μετέτρεψε το περιοδικό σε “όργανο του Σιωνισμού και της ισλαμοφοβίας”.

Συγκεκριμένα επέκρινε το γεγονός πως ο Φιλίπ Βαλ, ο προηγούμενος αρχισυντάκτης ήταν υπεύθυνος για την απόλυση ενός “ιστορικού” στελέχους του περιοδικού, του γελοιογράφου Μωρίς Σιν, ο οποίος σατίρισε σε σκίτσο τον γάμο του γιου του Σαρκοζί με εβραϊκής καταγωγής κληρονόμο.

Το σκίτσο θεωρήθηκε αντισημιτικό.

Πάντως τα σχόλια του Ρουσέλ προκάλεσαν αντιδράσεις. Ο δικηγόρος του Charlie Hebdo τα τελευταία 22 χρόνια έστειλε οργισμένο μήνυμα σε έναν εκ των ιδιοκτητών του Nouvel Obs και στη Le Monde. “Ο Σαρμπ δεν ετάφη ακόμη και το Obs δεν κάνει τίποτα άλλο από το να εκδώσει ένα πολεμικό και δηλητηριώδες κείμενο εναντίον του”, έγραψε.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΣτον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας προσέφυγαν δύο ελληνικές τράπεζες
Επόμενο άρθροΑναβλήθηκε η δίκη των 10 οπαδών της ΑΕΚ. Η δίκη θα γίνει στις…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.