Αμφίπολη: Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού

0

43Παγκόσμιο δέος από τη νέα εντυπωσιακή αποκάλυψη στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου. Οι επιστήμονες πλέον έχουν τη δυνατότητα σε μικρό χρονικό διάστημα να αποκρυπτογραφήσουν το προφίλ του επιφανούς νεκρού.

Το μεγάλο μυστικό του ταφικού μνημείου της Αμφίπολης και της ταυτότητας του «ενοίκου» του, ξεκλειδώνει ο σκελετός που βρέθηκε σε κιβωτιόσχημο τάφο στο βάθος του τρίτου θαλάμου.

Oι ειδικοί επιστήμονες, με τη μέθοδο της ανάλυσης του DNA και της ραδιοχρονολόγησης με άνθρακα 14, θα είναι σε θέση σε λιγότερο από τρεις μήνες να δώσουν απαντήσεις στα τέσσερα w -who, why, where, when- (ποιος, γιατί, πότε, πού) αναφορικά με τον νεκρό του τάφου, όπως λέει στο «Εθνος» ο διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας του Ερευνητικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», Γιάννης Μανιάτης.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΣτρούγκα: Ενημέρωση-Συζήτηση για την Ψυχική υγεία
Επόμενο άρθρο“Μέγα Φιάσκο” με τις 100 Δόσεις… ελέω Τρόικας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.