Στρούγκα: Ενημέρωση-Συζήτηση για την Ψυχική υγεία

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

stroygaΕκδήλωση για τη ψυχική υγεία στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Στρούγκα

Σεπτέμβρης 2014: αυτοκτονία ασθενή σε μονάδα φιλοξενίας του δήμου Αθηναίων έπειτα από απόρριψη εισαγωγής του σε ψυχιατρείο για νοσηλεία
Οκτώβρης 2014: θάνατος νοσηλευτή σε ξενώνα εφήβων έπειτα επεισόδιο μεταξύ των ενοίκων.

Δύο στιγμιότυπα από τη σημερινή εικόνα του ψυχιατρικού συστήματος που αρκούν για να αναρωτηθεί κανείς τι πρόκειται να συμβεί με το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρείων που προγραμματίζεται για το καλοκαίρι του 2015 και την επιχείρηση διάλυσης του δημόσιου συστήματος ψυχικής υγείας. Από τα χρόνια της Λέρου μέχρι την πολυθρύλητη “ψυχιατρική μεταρρύθμιση” στις μέρες μας η καθημερινή πραγματικότητα στον τομέα της ψυχικής υγείας είναι γεμάτη από εισαγγελικές παραγγελίες για ακούσια νοσηλεία, εγκλεισμό, χημική καταστολή και καθηλώσεις, οδυνηρά και αδιάκοπα αδιέξοδα για τους ανθρώπους με προβλήματα ψυχικής υγείας και τις οικογένειές τους.

Το Σάββατο 15/11 στις 20.00 συζητάμε για την επερχόμενη επίθεση και την οργάνωση της αντίστασης από τα κάτω με τον ψυχίατρο Θεόδωρο Μεγαλοοικονόμου, επιστημονικό υπεύθυνο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων και διευθυντή του 9ου τμήματος εισαγωγών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις τους μέλη του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Ιατρείου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και του Δικτύου Hearing Voices.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος- Κατάληψη Στρούγκα
Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία τα ξημερώματα…
Επόμενο άρθροΑμφίπολη: Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.