“Μέγα Φιάσκο” με τις 100 Δόσεις… ελέω Τρόικας!

0

876543Σε “πονοκέφαλο” ή μάλλον “Φιάσκο” για την κυβέρνηση μετατρέπεται το ζήτημα με την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, την τελευταία στιγμή, καθώς φέρεται να μην εγκρίθηκε από την τρόικα. Τα “πυρά” έρχονται σωρηδόν, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από βουλευτές που προειδοποιούν ότι δεν θα το ψηφίσουν.

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση κατατέθηκε ήδη στη Βουλή.

Από τον Απόστολο Κακλαμάνη εκδηλώθηκε το πρώτο “αντάρτικο”. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τον κ. Χαρδούβελη για απαξίωση της Βουλής. Η απαξίωση αυτή όπως είπε “επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν νόμο που μόλις τώρα ψηφίσαμε, να θέλουν τώρα να τον ψηφίσουμε διαφορετικά. Αυτό τώρα δεν θα γίνει τουλάχιστον από τον ομιλούντα”.

“Η ψήφος μου στην κυβέρνηση είναι ψήφος ανοχής”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, το κλίμα είναι βαρύ στο υπουργείο.

Σύμφωνα με το Parapolitika.gr, την πρόθεσή της να παραιτηθεί εκφράζει από το απόγευμα της Τετάρτης, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς θεωρεί ότι επιχειρείται να της “φορτώσουν” τις αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες – όπως τονίζει -ελήφθησαν άνωθεν.

“Πυρά” από ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. “Ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας και της πολιτικής αναξιοπιστίας η απόσυρση της διάταξης για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες, μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφισή της και μόλις λίγες ώρες πριν ανοίξει το σύστημα” αναφέρει η ανακοίνωση.

“Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στον μνημονιακό της κατήφορο πλέον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα. Καταργεί διάταξη, η οποία προέβλεπε ρύθμιση και των μη ληξιπρόθεσμων χρεών, της οποίας εδώ και ημέρες διατυμπάνιζε και πολυδιαφήμιζε τη χρησιμότητά της, σχετικά με την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων”, σημειώνει.

“Ανατροπή για χιλιάδες νοικοκυριά”

“Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο αποδεικνύουν ότι με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες δεν ασκείται πολιτική” αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

“Μπροστά στις πιέσεις της τρόικας το υπουργείο οικονομικών εξαιρεί από τη ρύθμιση τους βεβαιωμένους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ και ανατρέπει τους προϋπολογισμούς χιλιάδων νοικοκυριών, που έχουν εξαντλήσει ήδη τις φοροδοτικές τους ικανότητες” προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Βουλή της τρόικας”

“Η Βουλή των Ελλήνων καλείται για ακόμη μία φορά να γίνει Βουλή της τρόικας και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ να πάρουν πίσω πρόσφατη ψήφο τους για τις 100 δόσεις και να υπερψηφίσουν τροπολογία – εντολή της τρόικας. Αυτή είναι η κοινοβουλευτική κατάντια που απορρέει από τα μνημόνια”, αναφέρει ανακοίνωση των ΑΝΕΛ.

Προηγούμενο άρθροΑμφίπολη: Το DNA δείχνει την ταυτότητα του νεκρού
Επόμενο άρθροΣτους Δρόμους πάλι οι μαθητές της Νέας Φιλαδέλφειας! (Φωτορεπορτάζ+Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.