Αυτός (;) είναι ο δήμιος του Τζέιμς Φόλεϊ!

0

453454324224Οι MI5 και MI6 έχουν εντοπίσει τον Βρετανό μαχητή που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσαν ανώτερες κυβερνητικές πηγές της Βρετανίας στη Sunday Times.

Ο μασκοφόρος άνδρας με προφορά από το Λονδίνο, που αυτοαποκαλείται «τζιχαντιστής Τζον», ήταν ο δήμιος που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube από την εξτρεμιστική οργάνωση του Ισλαμικού κράτους.

Ενώ οι πηγές δεν έδωσαν λεπτομέρειες του άνδρα που έχουν εντοπίσει, βασικός ύποπτος θεωρείται ο Αμπντέλ Μαγέντ Αμπντέλ Μπάρι, 23 ετών, που άφησε το σπίτι του αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών στα δυτικά του Λονδίνου, για να αγωνιστεί στο πλευρό των τζιχαντιστών. Ο ίδιος μάλιστα, ανήρτησε φωτογραφία του στο Twitter που κρατά ένα κομμένο κεφάλι.

Γράφοντας στην εφημερίδα The Sunday Times σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Φίλιπ Χάμοντ, τονίζει πως οι ισλαμιστές «μετατρέποτυν το Ιράκ και τη Συρία σε ένα τρομοκρατικό κράτος ως βάση για την εξαπόλυση επιθέσεων στη Δύση». Εάν δεν εμποδιστούν οι τρομοκράτες, τότε προειδοποιεί πως «αργά ή γρήγορα, θα επιδιώξουν να μας χτυπήσουν επί βρετανικού εδάφους».

Ο Χάμοντ κατηγορεί επίσης τον δολοφόνο του Φόλεϊ για «απόλυτη προδοσία» την οποία επικροτούν όλοι οι Βρετανοί. «Είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι ο δράστης αυτής της αποτρόπαιης πράξης, θα μπορούσε να έχει ανατραφεί στη Βρετανία» γράφει.

Αναφέρει επίσης πως ο θάνατος του Φόλεϊ «είναι μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι ο ισλαμικός εξτρεμισμός στο Ιράκ και τη Συρία δεν προκαλεί μόνο τεράστιο πόνο στις χώρες αυτές, αλλά είναι και μια βάρβαρη ιδεολογία που απειλεί τα ίδια μας τα σπίτια».

Οι μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία της Βρετανίας, εκτιμούν ότι περίπου 20 Βρετανοί εξτρεμιστές το μήνα ταξιδεύουν στη Συρία και το Ιράκ για να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών.

Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από τη στιγμή του η οργάνωση ανακοίνωσε «χαλιφάτο» πριν από 8 εβδομάδες.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθρο“Greek lovers” – “Bad Lovers”… λέει νέα έρευνα!
Επόμενο άρθροΟι δράστες του Διστόμου είναι συνεργάτες του…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.