Αφορολόγητη η αποζημίωση εφόρων και δικαστικών αντιπροσώπων

0

ÂÏÕËÅÕÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2012 - ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÁ

Εκδόθηκε η Κοινή Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον καθορισμό αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων των εφόρων, δικαστικών αντιπροσώπων κ.λπ. που διορίστηκαν για τη διενέργεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου.

Συνολικά θα διανεμηθεί το ποσό των 32 εκατομμυρίων ευρώ. Η απόφαση, ορίζει ότι το ποσό της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών θα είναι ακατάσχετο.

Ειδικότερα στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, καταβάλλεται ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα και 10 ημέρες. Στους αναπληρωτές εφόρους καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση, αλλά σε κάθε περίπτωση για μια ημέρα λιγότερη.

Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καταβάλλεται ποσό 90 ευρώ για κάθε ημέρα και για εννέα ημέρες. Στους αναπληρωτές αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καταβάλλεται, η ίδια ημερήσια αποζημίωση και για έξι ημέρες.

Με την ίδια ΚΥΑ ρυθμίζεται η καταβολή της αποζημίωσής με νέο τρόπο και με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη ταλαιπωρία και καθυστέρηση στην πληρωμή.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να μπορούν να προεισπράξουν την αποζημίωση και τα οδοιπορικά τους έξοδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επισημαίνουμε ότι για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους οι δικαιούχοι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

Ορθή αναγραφή του ΑΦΜ στη διατακτική που παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας στην τράπεζα καθώς και Μέριμνα για την έκδοση αντιγράφων (φωτοτυπιών) διορισμού και διατακτικής πριν την κατάθεση των πρωτοτύπων στην τράπεζα.

Οι δικαιούχοι αποζημίωσης θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή τήρηση των οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου που θα βρίσκουν μέσα στο σάκο με τα αιτούμενα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) στοιχεία. Μετά τη διασταύρωση των στοιχείων τους από τη Γ.Γ.Π.Σ οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση στο διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr , όπου θα δηλώνεται ο διεθνής αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), στον οποίο θα πιστώνεται το ποσό της αποζημίωσης τους.

Προηγούμενο άρθροΕλλάδα: Απεργούν τα Διαγνωστικά Κέντρα
Επόμενο άρθρο“Δύναμη Πολιτών”: Την Τετάρτη η κεντρική ομιλία του Άρη Βασιλόπουλου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.