Σε 48ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

0

b85ef67f9e5e858297cf0000558fc364_XL

Σαρανταοκτάωρη απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την Τετάρτη και την Πέμπτη (19-20/3).

Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται για την επικείμενη απόλυση Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα το τελευταίο οκτάμηνο.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στα λόγια σκληρά, ενώ στην ουσία έχει εκχωρήσει την άσκηση της Διακυβέρνησης στους Μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι οι πολιτικές των Μνημονίων, όπως και εάν τις ξαναβαπτίσει η κυβέρνηση τις υλοποιεί χωρίς να την απασχολούν τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της. Πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, καταργήσεων Δημοσίων Φορέων, Απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων και εργασιακού μεσαίωνα.

Πολιτικές που εξυπηρετούν τους χρηματοοικονομικούς και επιχειρηματικούς ομίλους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Κατά παραγγελία τους αποφασίζουν τις πολιτικές οι χειραγωγημένες κυβερνήσεις.

Στο Νέο Σύστημα Αξιολόγησης υποχρεωτικά το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων λαμβάνει φύλο πορείας προς την έξοδο από το Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται όχι μόνο ενάντια στις Διαθεσιμότητες και τις Απολύσεις αλλά και για την πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού.

Τα Νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από προσωπικό κατά τα Μνημονιακά έτη. Πάνω από 15.000 αποχώρησαν χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

ΠΗΓΗdiorismos.gr
Προηγούμενο άρθροΗ ιστορία της γνωστής φωτογραφίας του Einstein που βγάζει τη γλώσσα
Επόμενο άρθροΑνοιχτή πρόσκληση για εικαστικές παρεμβάσεις στα κλειστά καταστήματα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.