Ελπίδες για την ανεύρεση του Boeing

0

malaysia-airlines-search-photo-435Πλοία και αεροπλάνα «χτενίζουν» τον Ινδικό ωκεανό, έπειτα από νέες ενδείξεις που προέκυψαν για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing. Παλέτες και άλλα αντικείμενα που εθεάθησαν σε ένα απομακρυσμένο σημείο, αλλά και οι εικόνες από ένα γαλλικό δορυφόρο, έκαναν τους ερευνητές να εντατικοποιήσουν ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες εντοπισμού για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Το μεσημέρι της Κυριακής έγινε γνωστό πως και ένας γαλλικός δορυφόρος έδωσε εικόνες που αναζοπυρώνουν τις ελπίδες για τον εντοπισμού του Boeing. Πρόκειται για φωτογραφίες από τη νότια περιοχή των ερευνών που δείχνουν ότι βρίσκονται εκεί αντικείμενα που πιθανώς να αποτελούν συντρίμμια, αν και δεν ανακοινώθηκε τι ακριβώς φαινόταν στις εικόνες.

Νωρίτερα, οι έρευνες είχαν εντατικοποιηθεί έπειτα από την παλέτα που εθεάθη από ένα αεροπλάνο το βράδυ του Σαββάτου, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να εξεταστεί από κοντά το σημείο. Τέτοια αντικείμενα χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά φορτίων από πλοία, αλλά δεν είναι σπάνια η χρήση τους και σε πτήσεις, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αεροπορική εταιρεία το αν όντως υπήρχαν παλέτες στη μοιραία πτήση.

Ο Μάικ Μπάρτον, επικεφαλής του κέντρου συντονισμού των ερευνών, δήλωσε πως η ξύλινη παλέτα την οποία εντόπισε αεροσκάφος ήταν περιτριγυρισμένη από άλλα αντικείμενα, που φαίνονταν σαν ζώνες διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών.

Τα αεροσκάφη επέστρεψαν στο συγκεκριμένη σημείο την Κυριακή, προσπαθώντας να εντοπίσουν ξανά τα συγκεκριμένα αντικείμενα, ενώ στην περιοχή έχει σταλεί και ένα εμπορικό πλοίο. «Είναι ένα πιθανό στοιχείο, αλλά πρώτα πρέπει να βεβαιωθούμε γιατί οι παλέτες χρησιμοποιούνται και στα πλοία», είπε ο Μπάρτον.

Οχτώ από τα αεροσκάφη που μετέχουν στην έρευνα «χτενίζουν» μία περιοχή 2.500 χιλιομέτρων, νοτιοδυτικά του Περθ. Πέρα από τα παραπάνω στοιχεία, είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το Σάββατο εικόνες κινέζικου δορυφόρου που έδειχναν μεγάλα αντικείμενα να επιπλέουν στο νερό, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη.

Προηγούμενο άρθροΉττα για Άτταλο και…
Επόμενο άρθρο“ΜΠΡΟΣΤΑ”: Φωτορεπορτάζ από τη 1η συγκέντρωση της Βάσως Αγαγιώτου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.