Αντιδράσεις αυτοδιοίκησης για τα σχέδια δημιουργίας της Μικρής ΔΕΗ

0

deI-343

Την έντονη διαφωνία τους στα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία της Μικρής ΔΕΗ διατυπώνουν φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι αντιδράσεις εντείνονται καθώς βρίσκεται στη Βουλή το σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει τη δημιουργία της Μικρής ΔΕΗ. Όπως υποστηρίζουν στόχος της νομοθετικής ρύθμισης είναι το ξεπούλημα του 30% της εμπορικής δραστηριότητας της σημερινής εταιρείας.

Την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια έχουν διατυπώσει με αποφάσεις και ψηφίσματα οι δήμοι Αμυνταίου, Κοζάνης και Φλώρινας.

Συγκεκριμένα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο με θέμα τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», αποφασίστηκε ομόφωνα να διατυπωθεί η αντίθεσή του δήμου στην δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Ο δήμος σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Αντίστοιχα με ομόφωνο ψήφισμα του το δημοτικό συμβούλιο της Φλώρινας την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, αποφάσισε να διατυπώσει τη διαφωνία του στα κυβερνητικά σχέδια. Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη «σύσταση μιας ολιγομελούς επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από θεσμικούς φορείς οι οποίοι θα επιδιώξουν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Μάλιστα πρότεινε σε περίπτωση που δε γίνει αποδεκτό το σχετικό αίτημα  να παραιτηθούν όλοι οι αιρετοί πρώτου και δεύτερου βαθμού της Π.Ε. Φλώρινας. Επιπλέον πρότεινε  να άρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση όλοι οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουν την κυβέρνηση.  Ομόφωνο ήταν το «ΟΧΙ» και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Μετά τους δήμους Αμυνταίου και Φλώρινας και η Κοζάνη διατυπώνει με ψήφισμά του Δημοτικού Συμβουλίου την αντίθεσή της. Μεταξύ άλλων στο ομόφωνο ψήφισμα αναφέρεται ότι η νέα καθετοποιημένη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας συνιστά βίαιο ακρωτηριασμό της ΔΕΗ. Επιπλέον επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν περιλαμβάνει καμία πρόβλεψη για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα ζωτικής σημασίας που δημιουργούνται στην ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗlocalit.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: “Μικρά” τα εμπόδια των έξι – Συνεχίζεται το πλάνο!
Επόμενο άρθροΥπουργείο Παιδείας: Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές 2014
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.