Υπουργείο Παιδείας: Οι αλλαγές στις Πανελλαδικές 2014

0

17836893_h0664671.limghandler

Αλλαγές στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2014 με κατάργηση των ειδικών κατηγοριών αναμένεται να προωθήσει το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε ότι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, είναι αντισυνταγματικό.

Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί τις ειδικές κατηγορίες στις Πανελλήνιες του 2014 αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ ενώ για τους υποψηφίους πολύτεκνους και τρίτεκνους σχεδιάζει να επεκτείνει το σύστημα που εφαρμόζεται ήδη το για μετεγγραφές των υποψηφίων που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια (παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες, επιτυχόντες με σοβαρές παθήσεις κ.ά.). Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει για φέτος μόνο έναν αριθμό εισακτέων χωρίς ειδικές κατηγορίες ενώ αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα με το 2013, δηλαδή περίπου 82.000 από το άθροισμα των 69.288 και των 11.503 θέσεων πέρυσι.

Η λύση για τους πολύτεκνους πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής θα έρθει από την επαναφορά του καθεστώτος των μετεγγραφών που ίσχυε το 2010-2011 όπου προέβλεπε ότι οι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι που εισάγονται στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας θα μπορούν να μετεγγραφούν σε τμήμα εισαγωγής κοντά στον τόπο της κατοικίας τους.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΑντιδράσεις αυτοδιοίκησης για τα σχέδια δημιουργίας της Μικρής ΔΕΗ
Επόμενο άρθροKατέθεσε ο τραυματίας της φονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.