Βέλγιο: Νόμιμη η ευθανασία σε ανηλίκους

0

Brussels

Το Βέλγιο είναι το πρώτο κράτος στον κόσμο που αίρει κάθε περιορισμό ηλικίας στην ευθανασία.

Με ψήφους 86 υπέρ, 44 κατά και 12 αποχές, το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει την ευθανασία σε ανηλίκους που πάσχουν από ανίατη νόσο σε τελικό στάδιο.

«Ο νέος νόμος λέει πως το παιδί θα πρέπει να έχει την ικανότητα της διάκρισης και να έχει συνείδηση κατά τη στιγμή της αίτησης. Θα πρέπει επίσης να πάσχει από ανίατη ασθένεια που θα προκαλέσει το θάνατο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Απαιτείται επιπλέον η γνωμάτευση γιατρών και ψυχιάτρων και βέβαια η έγκριση των γονέων», μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews στις Βρυξέλλες Τζέιμς Φρέινι.

«Η εξέλιξη αυτή μας επιτρέπει να προχωρήσουμε με την ανθρώπινη προσέγγιση των νέων αυτών ασθενών, για τους οποίους τίποτα πλέον δε μπορεί να γίνει», δήλωσε ο γερουσιαστής Φιλίπ Μαούξ.

Οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν πως οι περιορισμοί που τίθενται είναι αυθαίρετοι.
Έντονα αντιδρά η καθολική εκκλησία και προειδοποιεί πως η ευθανασία θα γίνει κοινοτοπία.

«Ένα μωρό προφανώς και δεν έχει καμία δυνατότητα διάκρισης. Ούτε κι ένα παιδί. Όσο για τους εφήβους, ακόμα και οι ειδικοί ψυχίατροι λένε πως είναι άκρως δύσκολο, αφού πολλές φορές δεν συνειδητοποιούν πως ο θάνατος σημαίνει ότι δε μπορούν να γυρίσουν πίσω», τονίζει η εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Κατρίν Φονκ.

Στο Βέλγιο η ευθανασία σε ενηλίκους είναι νόμιμη από το 2002.

Το 2012 καταγράφηκαν 1.432 περιπτώσεις, κυρίως ασθενών άνω των 60 που έπασχαν από καρκίνο.

ΠΗΓΗeuronews.com
Προηγούμενο άρθροΜελισσανίδης για την ΑΕΚ: «Υπομονή ενάμιση χρόνο»
Επόμενο άρθροH μπίζνα του έρωτα: τα νούμερα πίσω από τον Άγιο…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.