Ομπάμα: Η ώρα των αποφάσεων για το ρόλο της NSA

0

obama

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η Αμερικανική κοινή γνώμη, τις ανακοινώσεις του Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τον ρόλο της Αμερικάνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις σκανδαλώδεις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέστησε μία πενταμελή επιτροπή, η οποία κατήρτησε 46 προτάσεις για αναθεώρηση του προγράμματος, παρακολουθήσεων της NSA.

“ To δυσκολότερο που έχει να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος είναι ότι πρέπει να ικανοποιήσει και τις δύο πλευρές. Όσους ασχολούνται με τις μυστικές υπηρεσίες και τους υπέρμαχους της προάσπισης του σεβασμού της ατομικής ελευθερίας. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούν όλοι να είναι ικανοποιημένοι, οπότε καλύτερα να κάνει αυτό που θεωρεί πως είναι το σωστό”, σχολίασε ο Στίβεν Βλάνεκ, νομικός που εξειδικεύεται σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος καλείται να βρει την χρυσή τομή μεταξύ του σεβασμού της ιδιωτικότητας των πολιτών και της προάσπισης της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πάντως, πιθανολογούν ότι ο Ομπάμα μεταξύ άλλων, θα ανακοινώσει τον περιορισμό η ακόμη και την απαγόρευση παρακολουθήσεων ξένων ηγετών, χωρίς όμως να έχει καταλήξει ακόμα στο αν η NSA θα εξακολουθήσει πραγματοποιεί τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτών και σε ποιο βαθμό.
(euronews.gr)

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Νο2 Ψηφοφορίας του Fx-news για τις Δημοτικές εκλογές!!!
Επόμενο άρθροΜεγάλα πρόστιμα για όσους καθυστερούν το ΦΠΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.