Μεγάλα πρόστιμα για όσους καθυστερούν το ΦΠΑ

0

φορος

 

Mε μεγάλα πρόστιμα θα βρίσκονται αντιμέτωποι όσοι δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ΦΠΑ. Οι επιβαρύνσεις θα αρχίζουν από 10% για δύο μήνες καθυστέρηση στην εξόφληση οφειλής και θα φθάνουν το 30% για ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο ετών. Σε αυτά δε, θα πρέπει να υπολογιστεί για πρώτη φορά και τόκος 0,7% τον μήνα.

Έτσι, αν οι υπόχρεοι υποβάλουν έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση τις δηλώσεις ΦΠΑ, θα πληρώσουν πρόστιμα από 1.000 έως και 2.500 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία των τηρούμενων βιβλίων, ενώ στην περίπτωση χρεωστικής δήλωσης επιβάλλεται και πρόστιμο ίσο με την αξία του φόρου. Αν ο φορολογούμενος υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα, εντός πενταετίας, δεύτερη φορά, το πρόστιμο διπλασιάζεται ενώ αν συμβεί και τρίτη φορά καθυστέρηση στην υποβολή δήλωσης, το αρχικό πρόστιμο τετραπλασιάζεται.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υπολογίσουν και τις ποινές που εφαρμόζονται για εκπρόθεσμη πληρωμή του φόρου. Με βάση τα στοιχεία από τις εφορίες οι δύο στις δέκα επιχειρήσεις και επαγγελματίες δεν υποβάλλουν στην ώρα τους δηλώσεις ΦΠΑ ενώ 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

lifo.gr

Προηγούμενο άρθροΟμπάμα: Η ώρα των αποφάσεων για το ρόλο της NSA
Επόμενο άρθροLatin Party Παρασκευή βράδυ στο MUST Fashion Club!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.