Με έκπτωση κινδυνεύει ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής

1

vouldis_nΟι αδικαιολόγητες απουσίες του δημοτικού συμβούλου της Χρυσής Αυγής από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει την αιτία έκπτωσης του από το αξίωμα.

Συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βουλδής επικαλούμενος λόγους ασφαλείας απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο σε περιπτώσεις αδικαιολόγητης απουσίας τριών συνεχόμενων συνεδριάσεων ο νόμος προβλέπει την παραπομπή του δημοτικού συμβούλου με το ερώτημα της έκπτωσης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το σώμα συζήτησε το θέμα και συμφωνήθηκε η παραπομπή στο  Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της έκπτωσής του από το αξίωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Σοφιανός επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότεινε στη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου να αποφασισθεί και  η αφαίρεση των προνομίων που έχει ως δημοτικός σύμβουλος ο Γ. Βουλδής. Όπως υποστήριξε, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο χώρος που του έχει παραχωρηθεί από το δήμο εμπλέκεται στην παράνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Σε περίπτωση που κινηθεί η σχετική διαδικασία ο νόμος προβλέπει ότι σε διάστημα 10 ημερών ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα πρέπει να εξετάσει την υπόθεση και να αποφασίσει για την πειθαρχική ποινή που θα του επιβληθεί.

Προηγούμενο άρθροΔυνατά ματς για Άτταλο και Χαλκηδονικό!
Επόμενο άρθροΤσιρίλο: Δεν έχει σημασία η κατηγορία
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, ουτε εχω λόγο να τον υπερασπιστώ,για την αποκατάσταση της αλήθειας την ενημέρωση των φίλων και την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων ,δεν κινδυνευει επειδή ανήκει σε κάποιο κόμμα,αλλά πιθανόν να παρέβει κάποιες από τις διατάξεις που αφορά την παρουσία του στις συνεδριάσεις ώς καταγράφεται παρακάτω. ΑΡΘΡΟ 68 Ν.3852/2010 3. Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου. ¶

    4. Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας. ¶

    5. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.