Υποψήφια για το EURO 2020 (και) η Ελλάδα…!!!

0

euro2020Συνολικά 32 πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα, διεκδικούν να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020, που θα γίνει σε 13 διαφορετικά στάδια της Ευρώπης…

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ επικύρωσε σήμερα τη λίστα των υποψηφίων πόλεων. Πέραν της ελληνικής πρωτεύουσας, φιλοδοξούν να υποδεχτούν αγώνες της διοργάνωσης το Γερεβάν της Αρμενίας, το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το Μινσκ της Λευκορωσίας, οι Βρυξέλλες του Βελγίου, η Σόφια της Βουλγαρίας, το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, η Πράγα της Τσεχίας, η Κοπεγχάγη της Δανίας, το Λονδίνο της Αγγλίας, το Ελσίνκι της Φινλανδίας, η Λιόν της Γαλλίας, τα Σκόπια της ΠΓΔΜ, το Μόναχο της Γερμανίας, η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, τα Ιεροσόλυμα του Ισραήλ, η Ρώμη και το Μιλάνο της Ιταλίας, η Αστάνα του Καζακστάν, το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η Βαρσοβία και το Χορζόφ της Πολωνίας, η Λισαβόνα και το Πόρτο της Πορτογαλίας, το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, το Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η Αγία Πετρούπολη της Ρουμανίας, η Αγία Πετρούπολη της Ρωσία, η Γλασκώβη της Σκωτίας, το Βελιγράδι της Σερβίας, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο και η Βαλένθια της Ισπανίας, η Σόλνα της Σουηδίας, η Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, το Κίεβο και το Ντόνετσκ της Ουκρανίας και το Κάρντιφ της Ουαλίας.

Τα παιχνίδια της τελικής φάσης θα χωριστούν σε 13 διαφορετικά πακέτα. Τα 12 από αυτά θα περιλαμβάνουν τα ματς των ομίλων και ένα από τη νοκ-άουτ φάση, είτε των “16” είτε κάποιον προημιτελικό. Πέρα από τα “κανονικά” πακέτα, όμως, υπάρχει και το πακέτο των “τελικών” στο οποίο περικλείονται οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.
Η προθεσμία για την αίτηση υποψηφιότητας έληγε χθες και η χώρα μας θα διεκδικήσει κάποιο από τα δύο πακέτα μαζί με 32 άλλους “μνηστήρες”. Κάθε χώρα έχει τη δυνατότητα να προτείνει μία μόνο πόλη και ένα γήπεδο, αλλά έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή μέχρι την τελική υποβολή των αιτήσεων στις 25 Απριλίου. Επειδή, όμως, κάθε ομοσπονδία δικαιούται να καταθέσει δύο προσφορές (μία για κάθε πακέτο), μπορεί να συμπεριλάβει και μία επιπλέον πόλη για το άλλο πακέτο.

ΠΛΑΤΙΝΙ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι που βλέπουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στη διαδικασία των υποψηφιοτήτων, με περισσότερες από τις μισές ομοσπονδίες είναι πρόθυμες να φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και συμπλήρωσε: «Οι τελικοί θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και η 60η επέτειος θα είναι πραγματικά ιδιαίτερη, βάζοντας το ποδόσφαιρο στο σπίτι όλων των οπαδών της Ευρώπης”.

Η ανάθεση των αγώνων στις 13 εκλεκτές πόλεις θα γίνει στις 25 Σεπτεμβρίου του 2014.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Σεφέρης στιγματίζει την χούντα…στο ραδιόφωνο του BBC! (video)
Επόμενο άρθρο“ΞΗΡΑΣΙΑ” στην Νέα Φιλαδέλφεια!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.