Πεντακάθαρο το νερό στο 93% των παραλιών στην Ελλάδα…

0

bay2Η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό για τους Ευρωπαίους και όχι άδικα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA) το 2012, το νερό των παραλιών στη χώρα μας είναι πεντακάθαρο!

Συγκεκριμένα το νερό στο 93% των παραλιών της Ελλάδας είναι «εξαιρετικό».

Συνολικά ελέγχθηκαν 2.155 παραλίες στη χώρα μας, ενώ στην Ευρώπη 22.184 σημεία. Η έκθεση υπολογίζει ότι στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 10,3% του συνόλου των ευρωπαϊκών υδάτων κολύμβησης.

Από τις 29 χώρες που εξετάστηκαν, μόνο η Κύπρος (100%), η Μάλτα (96,6%) και η Κροατία (95,3%) παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το 93% των σημείων που ελέχθησαν ικανοποιούν τα ελάχιστα στάνταρτ.

Σύμφωνα πάντως με την έκθεση υπάρχουν έξι σημεία στα οποία η ποιότητα του νερού είναι «φτωχή». Πρόκειται για τη μαρίνα «Πόρτο Καρράς» στη Σιθωνία, την παραλία Αγυιάς στην Πάτρα, την παραλία οικισμού Δάφνη στον Πατραϊκό Κόλπο, την ακτή Μποζαΐτικα στον δήμο Πατρέων, την πλαζ Πρόκου – Εθνικό Στάδιο Γυθείου και τη Χώρα – Καμάρα στην Άνδρο.

Η ταξινόμηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης σε τέσσερις κατηγορίες («εξαιρετική», «καλή», «επαρκής» και «φτωχή») βασίζεται σε δεδομένα που στέλνουν οι κυβερνήσεις για τα περιστατικά ρύπανσης, για άλλα συμβάντα που «επηρεάζουν την ποιότητα του νερού», καθώς και σε μετρήσεις δύο μικροβιολογικών παραμέτρων, των εντερόκοκκων και του κολοβακτηρίδιου E.coli.

protothema.gr

Προηγούμενο άρθρο“Έφυγε” ο Ζωρζ Μουστακί…(video)
Επόμενο άρθροΝέα Γενιά: Εκπτώσεις στα σιδηροδρομικά εισιτήρια με την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.