Ο Έλληνας “γαμπρός”, πρίγκιπας Φίλιππος & η Αγγλιδούλα Βασίλισσα Ελισάβετ…

1

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ και ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος γιόρτασαν την 65η επέτειο του γάμου τους, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου του 2012.

Η  Πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1934, όταν παρακολούθησαν τον γάμο της ξαδέλφης του Φιλίππου, πριγκίπισσας της Ελλάδας, Μαρίνα…

Η Πριγκίπισσα Ελισάβετ  και ο Αντιστράτηγος Philip Mountbatten, ο οποίος μετά πολιτογραφήθηκε Βρετανός υπήκοος και άλλαξε το επώνυμό του, παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αβαείο του Γουέστμινστερ…

Για την ιστορία, πρίγκιπας Φίλιππος, μέσω του πατέρα του, είναι εγγονός του Βασιλιά Γεωργίου Α΄ των Ελλήνων, γονείς του ήταν ο Πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας και η Πριγκίπισσα Αλίκη, αδελφή του Λόρδου Μαουντμπάτεν (τελευταίου Αντιβασιλέα των Ινδιών).

Α ρε Ελλαδάρα με τους Γαμπρούς σου… και τις νύφες που σε παιδεύουν για χρόνια!!!

Το Οικόσημο του Δούκα του Εδιμβούργου υιοθετηθηκε το 1947 και περιλαμβάνει: το οικόσημο της Δανίας (πάνω αριστερά), το οικόσημο της Ελλάδας (πάνω δεξια), το οικόσημο της οικογενείας των Μαουντμπάττεν (κάτω αριστερά) και το οικόσημο της πόλης του Εδιμβούργου (κάτω δεξιά).
Προηγούμενο άρθροΕκρηκτική για όλο τον κόσμο, η κατάσταση στην Γάζα…
Επόμενο άρθροEurogroup : Ο “τσακωμός” συνεχίζεται…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.