Ανακοίνωση της ομάδας γυναικών για τον βιασμό της 18χρονης κοπέλας

0

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας εκφράζει την συμπαράστασή της στην 18χρονη κοπέλα που έπεσε θύμα βιασμού πηγαίνοντας σε αγγελία για φύλαξη παιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Είναι ακόμη μια καταγγελία που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχουν δημοσιοποιηθεί και που έχουν να κάνουν με φαινόμενα βίας απέναντι σε γυναίκες, σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμών ακόμη και δολοφονιών.

Οι αποτρόπαιες αυτές συμπεριφορές ως ακραίες μορφές έκφρασης της πολύμορφης βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε χώρους δουλειάς  και συνολικά στην κοινωνία είναι το αποτέλεσμα της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στην ταξική κοινωνία, των κοινωνικών διακρίσεων που βιώνουν οι γυναίκες σε κάθε πλευρά της ζωής τους.

Η αιτία βρίσκεται στο εκμεταλλευτικό σύστημα της κοινωνίας  που προωθεί  την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τον ανελέητο ανταγωνισμό, τον ατομισμό, τον εγωιστικό τρόπο ζωής και σκέψης.

Στεκόμαστε στο πλευρό της κοπέλας και δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η οποία συνδέεται με όλες τις οικονομικές και κοινωνικές προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους, να στέκονται στα πόδια τους, να είναι χειραφετημένες οικονομικά,  ψυχικά και συναισθηματικά.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυστηροποίηση του ποινικού πλαισίου των εγκλημάτων βίας κατά των γυναικών. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε φαινόμενο ατιμωρησίας ή προσπάθειας να πέσουν στα «μαλακά» οι δράστες.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς
Προηγούμενο άρθροMy City 2022 | Διαβάστε on-line | Fx-Points (σημεία διανομής)
Επόμενο άρθροΕπιστημονική Ημερίδα προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας– Νέας Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.