Eurogroup : Ο “τσακωμός” συνεχίζεται…

0

20121121-025809.jpg

Κορυφώνεται η αγωνία για τις αποφάσεις του Eurogroup καθώς οι διαπραγματεύσεις είναι συνεχείς μέχρι αυτή την ώρα, ενώ αρκετές φορές οι συζητήσεις έχουν διακοπεί για να γίνουν διμερείς επαφές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για κανένα από τα ζητήματα, ωστόσο, οι εξεταζόμενες λύσεις είναι οι εξής:
1ον: Οι υπουργοί της ευρωζώνης εξετάζουν το ενδεχόμενο να παράσχουν στην Ελλάδα «μορατόριουμ» 10 ετών στις πληρωμές τόκων για τα δάνεια του EFSF, κάτι που θα εξοικονομούσε 44 δισ. ευρώ για την Αθήνα.
2ον: Συζητούν την μείωση του περιθωρίου κέρδους των επιτοκίων στα διμερή δάνεια με την Ελλάδα, από 1,5% που είναι τώρα σε 0,25%., κάτι στο οποίο αντιτίθεται η Γερμανία.
3ον: Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναγοράς ομολόγων αξίας 35 – 40 δισεκατομμυρίων σε χαμηλότερη αξία. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου που μετέχει στις διαπραγματεύσεις στο πρακτορείο Reuters, η πρόταση που εξετάζουν οι υπουργοί προβλέπει ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων 30 σεντ για κάθε ένα ευρώ ελληνικού χρέους που διαθέτουν και η Αθήνα θα καταφέρει να πληρώσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις.
Αντίθεση εξακολουθεί να υφίσταται και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει από την διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Το πρακτορείο Dow Jones ανέφερε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση μέχρι το 2016, ενώ η Ευρωπαίοι εταίροι επιμένουν σε σχέδιο κάλυψη της χώρας μας έως το 2014.
Πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων έκαναν λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και για επικείμενη κοινή δήλωση ΕΕ-ΔΝΤ χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται ο χρόνος κατά τον οποίο αναμένεται να γίνει η εν λόγω δήλωση.
Στην Αθήνα, ο Αντώνης Σαμαράς, από το μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όσο και με τους δύο εταίρους του στην κυβέρνηση, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη τους οποίος ενημερώνει για τις εξελίξεις.

ΝΕΤ

Προηγούμενο άρθροΟ Έλληνας “γαμπρός”, πρίγκιπας Φίλιππος & η Αγγλιδούλα Βασίλισσα Ελισάβετ…
Επόμενο άρθροEurogroup: Ξενύχτι… Κουβέντες,,, και μια τρύπα στο νερό!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.