136 νεκροί, οι περισσότεροι μαθητές, από την επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο του Πακιστάν!(photos-videos)

0

pesawar-708Θηριωδία που δεν χωρά το μυαλό στο Πακιστάν, όπου έξι κομάντος Ταλιμπάν εξαπέλυσαν ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ, όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 132 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Τα θύματα στην πλειονότητα τους είναι παιδιά.

Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες.

Σε δύο τοπικά νοσοκομεία έχουν μέχρι στιγμής καταμετρηθεί οι σοροί τουλάχιστον 90 παιδιών, ενώ πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι και οι έξι δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν είναι νεκροί και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην απενεργοποίηση των βομβών που έφεραν οι δράστες.

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν απελπισμένους γονείς, οι οποίοι επιχειρούσαν να παραβιάσουν τον αποκλεισμένο χώρο από την αστυνομία για να φθάσουν στο σχολείο.

pesawar11Ο στρατός ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι από τους 500 μαθητές του σχολείου εγκατέλειψαν με ασφάλεια το κτίριο.

Το BBC μετέδωσε ότι οι Ταλιμπάν είχαν σκοπό να προκαλέσουν όσους περισσότερους θανάτους μπορούσαν και όχι να πάρουν ομήρους, όπως είχε θεωρηθεί αρχικώς.

“Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν πόνο”

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, σε αντίποινα -όπως δήλωσαν- για τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον τους στην περιοχή.

“Επιλέξαμε αυτή τη στρατιωτική σχολή για την επίθεση γιατί η κυβέρνηση στοχοθετεί τις οικογένειές μας και τις γυναίκες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε να νιώσουν τον πόνο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι.

Μαρτυρία δασκάλου

Ένας δάσκαλος είπε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο το σχολείο, την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

“Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο στρατός ήρθε και σφράγισε το σχολείο”, δήλωσε ο δάσκαλος έξω από το πολιορκημένο σχολείο.

“Βρισκόμασταν στην αίθουσα των εξετάσεων, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Τώρα οι άνδρες του στρατού εκκαθαρίζουν τις τάξεις μία προς μία”.

Διεθνείς αντιδράσεις

Ο Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση, λέγοντας πως προσεύχεται για τις οικογένειες των θυμάτων.

“Με το να στοχεύσουν μαθητές και καθηγητές σε αυτή την ειδεχθή επίθεση, οι τρομοκράτες έδειξαν για μία ακόμα φορά το πόσο αχρείοι είναι”, δήλωσε, εκφράζοντας την υποστήριξή του στην πακιστανική κυβέρνηση στην προσπάθεια “αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού”.

Ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, χαρακτήρισε την επίθεση ως “μία πράξη φρίκης”, λέγοντας ότι στοχοποιήθηκαν αβοήθητα παιδιά.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΑνω Πατήσια: Ηλικιωμένη αυτοκτόνησε πέφτοντας στις ράγες
Επόμενο άρθρο“Διαδρομές”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.