Κυριάκος Μητσοτάκης: Προϋπόθεση για μακροημέρευση της ειρήνης το παλαιστινιακό κράτος

0

Τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει η συζύτηση για πολιτική λύση της σύρραξης – Έτοιμη η Ελλάδα να βοηθήσει για ανθρωπιστική βοήθεια δια θαλάσσης με δύο προϋποθέσεις.

Την ανάγκη να ξεκινήσει η συζήτηση για πιθανή πολιτική λύση για την πολεμική σύρραξη μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη διεθνή διάσκεψη που διεξάγεται στο Παρίσι τονίζοντας ότι «εν τέλει θα είναι ο μόνος διαρκής τρόπος να διασφαλίσοιυμε τη διαρκή ειρήνη στην περιοχή». Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «προϋπόθεση για μακροημέρευση της ειρήνης το παλαιστινιακό κράτος».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι «δεδομένης της εγγύτητας της Ελλάδας στην περιοχή αναμένουνμε να παίξουμε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια παροχής άμεσης βοήθειας στη Γάζα».

Όπως σημείωσε «συζητήσαμε εκτενώς με την Κύπρο τη συνεισφορά για έναν θαλάσσιο διάδρομο. Υποστηρίζουμε πληρως την παροχή ανθρωπιστικκή βοήθειας στη Γάζα με αυξημένο τρόπο πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο δια θαλάσσης».

«Το πιο δύσκολο είναι να βρεθεί ένας ασφαλής χώρος εκφόρτωσης και βεβαίως να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του δρομολογίου. Αν αυτοί οι όροι μπορούν να εκπληρωθούν η Ελλάδα θα παράσχει με κάθε δυνατό μέσο τη βοήθειά της και βεβαιώς περιμένουμε τη βοήθεια όλων όσων γνωρίζουν τη γεωργραφία της περιοχής να συνδράμουν» συνέχισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών προσθέτοντας ότι «Ελλάδα και Κύπρος γειτινιάζουν με την περιοχή» και στο πλαίσιο αυτό «είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε κάθε προπσπάθεια για ανακουφιση του πόνου» υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη στείλει ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος.

ΜΕΣΩPROTOTHEMA
Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΚαιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.