Αλμέιδα: «Αυτό που συνέβη ξεπερνά το ποδόσφαιρο»

0

Στην «τραγωδία» της περασμένης Δευτέρας αναφέρθηκε ο Ματίας Αλμέιδα. Ακριβώς αυτόν τον όρο χρησιμοποίησε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ενόψει του αυριανού αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ για τα προκριματικά του Champions League.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε για τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, προσπαθώντας να διαχωρίσει το ποδοσφαιρικό μέρος των αναμετρήσεων, από τα βίαια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας. Έστειλε για ακόμα μία φορά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη, ενώ μίλησε για τις αξίες του ποδοσφαίρου αλλά και της ζωής.

«Είμαι ένας άνθρωπος που τέτοιου είδους γεγονότα με στεναχωρούν και με θλίβουν. Έφυγα από το σπίτι μου στα 15 μου χρόνια. Και πραγματικά μου αρέσει όταν υπάρχει στον κόσμο ειρήνη. Και οι δυο ομάδες ήμασταν χαρούμενες για το ντεμπούτο μας στην διοργάνωση. Δυστυχώς το χάνει μία οικογένεια ένα μέλος της είναι κάτι το πολύ θλιβερό και φυσικά είμαι πολύ στεναχωρημένος, αλλά πρέπει να διαχωρίσουμε το ποδόσφαιρο και τη βία. Δεν μου αρέσει η βία. Είναι θλιβερό αυτό που συνέβη» είπε στην εισαγωγική του δήλωση, ενώ στη συνέχεια αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες της προετοιμασίας, τόνισε: «Είναι μια διαφορετική προετοιμασία. Κανείς δεν περίμενε ό,τι συνέβη. Αυτό το πράγμα ξεπερνά το ποδόσφαιρο. Και οι δυο ομάδες παίζουν επιθετικά, προσπαθούν για το καλύτερο. Υπάρχει ένα πρόγραμμα προπονήσεων, ένα πρόγραμμα ταξιδιών. Όλα αυτά άλλαξαν. Φυσικά προσπαθούμε να δουλέψουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Όμως καταλαβαίνουμε τον πόνο της οικογένειας και να στείλουμε και από εδώ συλλυπητήρια. Θέλω όμως να επικεντρωθώ τώρα ως προπονητής στο αγωνιστικό κομμάτι».

Αναφορικά με τον Ντομαγκόι Βίντα, ο Αλμέιδα υπογράμμισε: «Είναι καλά. Εχει επανέλθει. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη η κατάσταση για τον ίδιο. Επιστρέφει στη χώρα του και σε μία ομάδα στην οποία προ υπήρξε. Οπότε τα συναισθήματα θα είναι πολλά και ανάμεικτα. Όμως του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι απόλυτος επαγγελματίας και θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι την Τρίτη».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Εγώ ζω αυτό το σπορ με πάθος και αγάπη. Όσον αφορά την πίεση, πίεση έχει ένας πατέρας όταν δεν φτάνουν τα λεφτά του για να δώσει φαγητό στο παιδί του. Για μένα αυτό είναι πίεση. Εμείς που ζούμε στο ποδόσφαιρο και σαν παίκτες παλαιότερα και τώρα ως προπονητές το κάνουμε επειδή το αγαπάμε και θέλουμε να δώσουμε θέαμα στον κόσμο».
Αναφορικά με την εμπειρία της Ντιναμό από ευρωπαϊκά ματς, είπε: «Είναι μία μεγάλη ομάδα. Έχει εξαιρετική λειτουργία, ένα χαρακτηριστικό στυλ, έχει εμπειρία στη διοργάνωση. Ένα στυλ παιχνιδιού που μου αρέσει. Συμφωνώ με το στυλ που παίζει η Ντιναμό. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες της μέσα στο γήπεδο. Αποτελείτε από παίκτες νέους, ταλαντούχους και με μέλλον. Το δικό μας γκρουπ είναι ενωμένο. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό μας ένα χρόνο τώρα. Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα στην Ελλάδα και θέλουμε να κάνουμε στην Ευρώπη κάτι καλό».
Τέλος, αποσαφήνισε ότι σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί. «Φάνηκε και στο Μουντιάλ. Πλέον το ποδόσφαιρο είναι ισοδύναμο. Ίσως κάποιες ομάδες παίζουν διαφορετικά, ίσως υπάρχουν διαφορετικά συστήματα, αλλά καμία δεν έχει το «φάρμακο» για την επιτυχία. Σέβομαι την Ντιναμό ως ομάδα. Είχα συμπαίκτες Κροάτες. Εχουν πολλά ίδια χαρακτηριστικά με παίκτες της Αργεντινής, όπως είναι η τεχνική, να είναι aggressive, το να παίζουν για την ομάδα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είχα συμπαίκτες Κροάτες τον Προσινέσκι, τον Μόρναρ, στη Σεβίλλη, στη Λάτσιο τον Μπόκσιτς, ο οποίος όταν ήθελε να παίξει ήταν ο καλύτερος που υπήρχε».

Προηγούμενο άρθροδολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή: Σε 16 φυλακές οι συλληφθέντες – Εκδόθηκαν τα πρώτα 41 φυλακιστήρια
Επόμενο άρθροΑναλυτικά τα στοιχεία που έχει εντοπίσει η ΕΛΑΣ στα τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.