Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

“25η Μαρτίου” ΝΦ-ΝΧ: Δράση για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού όλων των σχολείων

Συνεχίζονται από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας οι δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση:

«Μια Ηρωική Επανάσταση Μέσα Στους Δρόμους»

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την κα Ισμήνη Σακελαροπούλου, θεατρολόγο-Σκηνοθέτη, διοργανώνει μια πρωτότυπη δράση στην οποία οι μαθητές των τάξεων Γ’ έως ΣΤ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δημιουργικά την προσφορά των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, μέσω της δραματοποίησης και της κινηματογράφησης.

 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε Δημοτικό σχολείο της πόλης «υιοθετεί» το δικό του ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης για τον οποίο, αφού μελετήσει προσεκτικά, καλείται να δημιουργήσει μια καλλιτεχνική δράση, συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με τη θεατρική πρακτική.

 

Οι μαθητές είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους  συνδυάζοντας διάφορα είδη τέχνης όπως για παράδειγμα στιχογραφία, μουσική, κατασκευές, ζωγραφική, κινηματογραφικά projects, δραματοποίηση κλπ., με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους από κάθε σχολείο η οποία θα προβληθεί κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς σε ανοιχτό θέατρο, με παράλληλη δραματοποίηση επί σκηνής από τα παιδιά που συμμετείχαν.

 

Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο σχολείο που ανήκουν, προσκομίζοντας εγγράφως τη σύμφωνη συγκατάθεση των γονέων τους.

Οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας και σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου.

 

* Σας θυμίζουμε πως σεβόμενοι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid -19 θα τηρηθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, σύμφωνα πάντα με τα ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!