Ρεπορτάζ: Η συγκέντρωση κατά της συνεργασίας Δήμου ΝΦ-ΝΧ – Εκκλησίας…

0

Συγκέντρωση με ελάχιστο κόσμο και παρά την μεγάλη κινητοποίηση 13 “διαφορετικών” φορέων που προσκαλούσαν τους δημότες πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1η Ιουλίου (19.30) στο πάρκο Μουστακλή, μετά από κάλεσμα του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η συγκέντρωση έγινε ως αντίδραση στην απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, που αποφάσισε την συνεργασία Δήμου – Εκκλησίας (Μητρόπολη Ν.Ι.Φ.) για την ανέγερση στο συγκεκριμένο χώρο Βρεφονηπιακού σταθμού (δυναμικότητας έως 100 βρεφών και νηπίων) με την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και γενικά όλης της χρηματοδότησης για 25 χρόνια, από την Μητρόπολη! Το ταμείο του Δήμου ΔΕΝ θα πληρώσει ούτε 1 (ένα) ευρώ! 

Σκοπός της συγκέντρωσης “διαμαρτυρίας & ανατροπής” ήταν να ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, όχι γιατί υπάρχει διαφωνία στην ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού αλλά… γιατί η χρηματοδότηση γίνεται από την Εκκλησία! Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης και όλοι όσοι στήριξαν και συμμετείχαν στην συγκέντρωση, διεκδικούν η χρηματοδότηση να γίνει από κονδύλια (όποτε βρεθούν…) που θα διεκδικήσει ο Δήμος ΝΦ-ΝΧ από το κράτος, από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από οπουδήποτε και όταν… φτάνει η χρηματοδότηση να μην είναι από την Εκκλησία! 

Συνεργασία Μητρόπολης – Δήμου για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού σταθμού

 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν:

Διοργανωτής:

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Συμμετείχαν και στήριξαν:

  • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου ΝΦ-ΝΧ
  • Εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ “ο Αριστοτέλης”
  • Γ’ ΕΛΜΕ
  • Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ (στηρίζεται από το ΚΚΕ…)
  • Σωματείο Συνταξιούχων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και Μεταμόρφωσης (στηρίζεται από το ΚΚΕ…).
  • Δύναμη Πολιτών με επικεφαλής τον τέως δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο
  • Τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ
  • Λαϊκή Συσπείρωση – ΚΚΕ
  • Τοπική οργάνωση του ΚΚΕ
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • Επαναστατική κίνηση ΝΦ-ΝΧ

Ρεπορτάζ από την εκδήλωση κατά της συνεργασίας Δήμου ΝΦ-ΝΧ – Εκκλησίας

Βίντεο

01/07/2020: Πλάνα από την συγκέντρωση και από την ομιλία του τέως δημάρχου:

Βίντεο αρχείου Fx-news: Δημοτικό συμβούλιο 20/05/2020 για την συνεργασία Δήμου – Μητρόπολης: Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης πάτερ Ηλίας που συμμετείχε στην συνεδρίαση αποκάλυψε ότι: «…ο κ. Βασιλόπουλος (όταν ήταν δήμαρχος) σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη έκαναν κάποιες ενέργειες και κατέληξαν στο εν λόγω οικόπεδο του Δήμου (στο πάρκο Μουστακλή -για να κατασκευάσει η Μητρόπολη τον βρεφονηπιακό σταθμό) ως την πλέον συμφέρουσα λύση…»:

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση (01/07/2020) στην Πλατεία Μουστακλή

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ: Το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε μονοκατοικία στην Αγία Μαρίνα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.