Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020 - 3:57 μμ

ΝΦ-ΝΧ: Το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

Η Fx-news στο Google News

Επίσημος συνεργάτης

Σε ποιους απευθύνεται – Συμμετοχή στο πρόγραμμα

Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

• Σε ποιους απευθύνεται

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) είναι η μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων, τόσο αυτοεξυπηρετούμενων όσο και μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, πάρκινσον, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, μπορεί να εργάζεται ή να αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί λόγω του φορτίου της φροντίδας που έχει αναλάβει.

• Σκοπός του Κέντρου Σκοπός του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και η παραμονή τους στο φυσικό και οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και η μέριμνα για την διατήρηση μιας φυσιολογικής κοινωνικής και εργασιακής ζωής των μελών του οικογενειακού και συγγενικού περιβάλλοντος που ασχολούνται με την φροντίδα των ατόμων αυτών. Παράλληλα προσθέτει τη δυνατότητα στα συγγενικά πρόσωπα, που μέχρι τώρα τους φρόντιζαν να ανακουφιστούν και να αποδεσμευτούν μερικώς. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημερήσιας φροντίδας Ηλικιωμένων παρέχονται δωρεάν και είναι οι κάτωθι:

• Μεταφορά από και προς την οικία τους.

• Σίτιση.

• Νοσηλευτική φροντίδα.

• Ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη στους ωφελούμενους και στους φροντιστές. Ειδική ψυχοεκπαιδευση σχετικά με ψυχογηριατρικές παθήσεις.

• Νευροψυχολογική αξιολόγηση.

• Ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, νοητικής ενδυνάμωσης, φυσιοθεραπεια/προληψη πτώσεων, μουσικοθεραπεία, ομάδα ανάγνωσης, ομάδα λαϊκής παράδοσης,

Συμμετοχή στο πρόγραμμα

Για την εγγραφή των ηλικιωμένων υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ηλικιωμένου ή ατόμου του συγγενικού περιβάλλοντος που έχει αναλάβει την φροντίδα του

2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής Κατάστασης

4. Γνωμάτευση γιατρού σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου.

5. Αντίγραφο της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους ή Εκκαθαριστικό της Εφορίας του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση θα προσκομίζει βεβαίωση της οικείας Δ.Ο.Υ.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας βρίσκετε επί της οδού Θεμ. Σοφούλη και Παπάγου, στην Ν. Φιλαδέλφεια (περιοχή Αγ. Κοσμά, Απομάχων).

Το Κέντρο είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο προσωπικό και εξυπηρετεί καθημερινά 25 ηλικιωμένους.

  • Ταχ. Διευθ.: Θεμιστοκλή Σοφούλη 4 & Παπάγου. Ν. Φιλαδέλφεια (περιοχή Αγ. Κοσμά, Απομάχων).
  • Τηλ. Επικοιν.: 210 2584067
  • Emailkifi@neafiladelfeia.gr

Υποστηρίξτε με ένα Like την σελίδα μας στο Facebook!