Επιστολή Κ. Δίγκα – Δ.Τ. “Δύναμης Πολιτών” – απάντηση Fx-news

0

Μια επιστολή από την συγγραφέα και υποψήφια (2014 & 2019) δημοτική σύμβουλο κυρία Κλεοπάτρα Δίγκα (Δύναμης Πολιτών) αλλά και ανακοίνωση της ίδιας της παράταξης του κ. Αριστείδη Βασιλόπουλου, λάβαμε στην Fx-news για το δημοσίευμα της στήλης #Fx-hashtags: «Και ο #τέως “προωθούσε βιβλία”;;;»

Πριν δημοσιεύσουμε τα παραπάνω, διαβάστε το δημοσίευμα του τοπικού μπλογκ “πολίτης” που διαχειρίζεται μέλος της παράταξης, υποψήφιος δημ. σύμβουλος (2019) και τέως έμμισθος πρόεδρος κοινότητας Ν.Χ. της “Δύναμη Πολιτών” του τέως δημάρχου Αρ. Βασιλόπουλου… καθώς και το δημόσιο-σχόλιο απάντηση στο facebook σε δημότισσα (που τόλμησε να κριτικάρει…) για μια εκδήλωση παρουσίασης βιβλίων που πραγματοποίησε πρόσφατα ο νέος δήμαρχος κ. Γιάννης Βούρος. Αμέσως μετά θα διαβάσετε το “επίμαχο” δημοσίευμα της στήλης #Fx-hashtags που γράφτηκε με αφορμή τα “δημοσιεύματα” του μπλογκ του μέλους της Δ.Π. και στηλιτεύει τον άκρατο λαϊκίσμό τους, παραθέτοντας ανάλογες δράσεις του τέως δημάρχου  :


 

Ο δήμαρχος προωθεί τις εκδόσεις που διευθύνει σε ιδιωτικό εκδοτικό οίκο!
Δεν σταματά να μας εκπλήσσει ο Γιάννης Βούρος με τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημαρχικαό θώκο. Αυτή τη φορά με την εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί από το ΠΠΙΕΔ για τη Δευτέρα 25/11 και αφορά την παρουσίαση θεατρικών βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ωκεανίδα.
Μα θα αναρωτηθεί κάποιος τι κακό έχει μια εκδήλωση για το θεατρικό βιβλίο με εκλεκτούς ομιλητές, έναν καθηγητή πανεπιστημίου, ένα διακεκριμένο ηθοποιό – σκηνοθέτη και τον ίδιο τον δήμαρχο – ηθοποιό;
Μα το γεγονός ότι ο δήμαρχος, ως πρόεδρος του ΠΠΙΕΔ οργανώνει την προβολή και προώθηση μιας σειράς εκδόσεων που διευθύνει ο ίδιος (!) σε μια ιδιωτική εκδοτική επιχείρηση. Εκμεταλλευόμενος δηλαδή τη θέση του ως δημοτικός άρχοντας, ενεργεί ως προωθητής προϊόντων μιας επιχείρησης με την οποία ο ίδιος διατηρεί κάποια (έμμισθη;) σχέση.
Πραγματικά η νέα δημοτική αρχή εισάγει νέα ήθη στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, χρησιμοποιώντας το δήμο για προσωπική προβολή και (ίσως) για προσωπικό όφελος.
Στη φωτογραφία ο Γιάννης Βούρος το 2018 στη Σάμο, όταν παρουσίαζε βιβλίο της σειράς εκδόσεων που διευθύνει ο ίδιος, φανταζόμαστε με το αζημίωτο… Μόνο που τότε δεν ήταν δήμαρχος, ούτε είχε χρησιμοποιήσει το αξίωμά του για να κάνει εκδήλωση σε δημόσιο χώρο.
Ερώτημα προς τη διοίκηση του ΠΠΙΕΔ: Οι εκδόσεις Ωκεανίδα πλήρωσαν για την χρήση της αίθουσας, όπως πληρώνουν όλοι όσοι την χρησιμοποιούν;

Και το επαίσχυντο δημόσιο σχόλιο στο Facebook:


Fx-news: «Και ο #τέως “προωθούσε βιβλία”;;;»

Αρκετές παρουσιάσεις βιβλίων είχε κάνει κατά την διάρκεια της θητείας του ο #τέως δήμαρχος στο ΠΠΙΕΔ…

Όπως είναι φυσικό και τα βιβλία των συγγραφέων που παρουσιάστηκαν από τον “#τέως” είχαν -όπως όλες οι ιδιωτικές εκδόσεις- την ιδιωτική επιχείρηση (εκδοτικό οίκο) που ανέλαβε την έκδοση του συγγράμματος και την προώθηση (πώληση) του βιβλίου.

Δείτε λοιπόν φωτογραφίες από το πρόσφατο παρελθόν, από παρουσιάσεις βιβλίων ιδιωτικών επιχειρήσεων (εκδοτικοί οίκοι) από τον #τέως δήμαρχο και την τότε δημοτική αρχή…

Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η “λαμπρότερη” παρουσίαση βιβλίου από τον #τέως, ήταν συγγραφέως που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξής του !

Επίσης στις εκδηλώσεις του #τέως δημάρχου υπήρχαν τυπωμένες προσκλήσεις και αφίσες. Να φανταστούμε ότι τα έξοδα εκτύπωσης ήταν των ιδιωτικών επιχειρήσεων και όχι δημοτικά (___);;; Επίσης ότι ΔΕΝ πουλήθηκαν βιβλία στις παρουσιάσεις (___);;;

Μήπως θέλουν “κάποιοι λασπολόγοι” να πούμε ότι στις παρουσιάσεις ο #τέως δήμαρχος “ενήργησε ως προωθητής προϊόντων ιδιωτικών επιχειρήσεων”;;;

“Πόσο πιο χαμηλά;;;; Πόσο;;;”

Φευ…


Στο δημοσίευμα-απάντηση της Fx-news στο οποίο προβάλλαμε φωτογραφίες από 4  εκδηλώσεις παρουσιάσεις βιβλίων (ανάλογες με την πρόσφατη παρουσίαση βιβλίων του νέου δημάρχου) μέσω δελτίων τύπου της απελθούσας δημοτικής αρχής της “Δύναμης Πολιτών”, αποκρύψαμε εξ΄αρχής τα στοιχεία των βιβλίων και των συντελεστών τους και πρόσωπα που συμμετείχαν, για λόγους όχι φυσικά νομικούς (δημόσιες εκδηλώσεις ήταν) αλλά διότι το θέμα που θέλαμε να αναδείξουμε ήταν “η πολιτική υποκρισία, ο λαϊκισμός, η στείρα αντιπολίτευση και η παραφιλολογία” που προσπάθησαν να διασπείρουν στην πόλη μας τα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου μπλογκ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Να σημειώσουμε ότι η η Fx στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει ΟΛΕΣ τις παρουσιάσεις βιβλίων και όλες τις πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη μας, δημοσιεύοντας τα δελτία τύπου των εκδηλώσεων ή κάνοντας εκ του σύνεγγυς ρεπορτάζ όποτε είναι εφικτό. Και όσοι αμφιβάλουν για αυτό, ας ανατρέξουν στα χιλιάδες σχετικά δημοσιεύματά μας στα… τελευταία 10 χρόνια που βρισκόμαστε στις “επάλξεις” της τοπικής ενημέρωσης.


Η επιστολή που μας απέστειλε η κυρία Κλεοπάτρα Δίγκα, υποψήφια (2014 & 2019) δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Δύναμη Πολιτών” του κ. Αριστείδη Βασιλόπουλου και μια εκ των συγγραφέων βιβλίου που παρουσιάστηκε από τον τέως:

Προς την εφημερίδα ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ fx-news,

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε ανάρτηση της εφημερίδας σας στο f/b και στο site σας, είδα την αφίσα της παρουσίασης του βιβλίου μου στο ΠΠΙΕΔ, που είχε την φωτογραφία μου και το εξώφυλλο του βιβλίου μου (αφίσα που έγινε με έξοδα του εκδότη, «εκδόσεις Γαβριηλίδης» όπως και οι προσκλήσεις, ως είθισται στις παρουσιάσεις). Δίπλα, άλλη φωτογραφία, της λίστας των υπ. συμβούλων της Δύναμης Πολιτών με μαρκαρισμένο το ονοματεπώνυμό μου κίτρινο. Αργότερα την τροποποιήσατε αφήνοντας μόνο το μικρό μου όνομα -και στο πρόσωπό μου μπήκε πλέγμα- αν και φαίνεται ολόκληρο το όνομά μου στον τίτλο του βιβλίου όπως και ο τίτλος του που σβήσατε στην αφίσα. Προφανώς φοβηθήκατε νομικές συνέπειες. Σας πληροφορώ πως δεν είμαι δικομανής. *

Πάντως σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας στην ανάρτησή σας στο f/b, αν και έγιναν και άλλες παρουσιάσεις εξ ίσου λαμπρές:

«Η ‘’λαμπρότερη’’ παρουσίαση βιβλίου από τον τέως ήταν συγγραφέως που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος».

Για να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Το βιβλίο μου όταν παρουσιάστηκε στο Δήμο μας, είχε ήδη κάνει την καριέρα του στην Αθήνα στους δέκα μήνες της κυκλοφορίας του. (Αφιέρωμα ¼ σελίδας στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής από την Κατερίνα Σχινά, στην ΕΦ. ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ από την Μαρία Στασινοπούλου και ολοσέλιδο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής από τον Αλέξη Ζήρα –και οι τρεις έγκριτοι βιβλιοκριτικοί- οι ημερομηνίες στη διάθεσή σας. Επίσης διαβάστηκε στην Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων).

Οι κυρίες Κατερίνα Σχινά, Νένα Μεντή που το παρουσίασαν και η Ρέα Γαλανάκη που το σχολίασε από κάτω, από το κοινό, ήταν προσωπικές μου φίλες και για την «λαμπρότητα» της βραδιάς μάλλον δεν πρέπει να ψέξουμε τον «τέως».

Οι λόγοι που θέλησα να παρουσιάσω το βιβλίο μου και στον Δήμο μας, στο ΠΠΙΕΔ, ήταν δύο.

-Πρώτον γιατί πραγματεύεται την ζωή μιας Μικρασιατικής οικογένειας προσφύγων, των γονιών μου, ξεκινώντας από τη ζωή τους στη Σμύρνη, θέμα που συνάδει απευθείας με τον στόχο έρευνας του ΠΠΙΕΔ.

– Δεύτερο και κυριότερο, γιατί θέλησα να τιμήσω τον Δήμο που κατοικώ από τα δώδεκα χρόνια μου. Το αντίθετο θα συνιστούσε περιφρόνηση για το σπίτι μου, που είναι οι συμπολίτες μου.

Όσο για το αν συνέβη να περιληφθώ αργότερα στους υποψήφιους της Δύναμης Πολιτών, τέτοιες ήταν οι επιλογές του Άρη Βασιλόπουλου. Μπορείτε να τον κρίνετε. Ελπίζω και ο καινούργιος Δήμαρχος, να πλαισιωθεί κι αυτός (όπως κάθε Δήμαρχος οφείλει εξάλλου) από συμπολίτες μας που μπορούν να προσφέρουν στον πραγματικό πολιτισμό της πόλης. Παρακαλώ να δημοσιευτεί ολόκληρη η επιστολή –απάντηση στην δημοσίευσή σας, τόσο στο site σας όσο και στο f/m.

Με τιμή

Κλεοπάτρα Δίγκα

*Σχόλιο Fx: Η κυρία Δίγκα αναφέρει ότι δημοσιεύσαμε αρχικά τις φωτογραφίες χωρίς “κάλυψη” και αργότερα το τροποποιήσαμε με φωτογραφίες με κάλυψη. ΠΟΤΕ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Της το εξηγήσαμε μάλιστα σε επικοινωνία που είχαμε και την προτρέψαμε  να μας παραθέσει κάποιο στοιχείο (πχ φωτογραφία χωρίς κάλυψη). Φυσικά και δεν είχε/αν, διαφορετικά θα το είχε/αν δημοσεύσει… Στα υπόλοιπα λεγόμενά της, ας βγάλουν τα συμπεράσματα οι αναγνώστες.

Δείτε ΕΔΩ την ανάδειξη της παρουσίασης του βιβλίου της κυρίας Δίγκα από την FX-news


Δελτίο τύπου “Δύναμης Πολιτών”

Από την γραμματέα της παράταξης, δημοτική σύμβουλο και υπεύθυνη διαφήμισης των 4αρων εντύπων που είχε βγάλει στο παρελθόν το τοπικό μπλογκ “πολίτης” λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

Αήθης επίθεση σε μέλος της παράταξής μας

Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση που δέχτηκε το μέλος της παράταξής μας και εξέχουσα προσωπικότητα του πολιτισμού Κλεοπάτρα Δίγκα, με εμπλοκή του ονόματός της σε δημοσίευμα που αφήνει υπονοούμενα για την πολιτιστική δραστηριότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Οφείλει να γνωρίζει ο εκδότης της Fxnews τη διαδρομή και το ήθος των ανθρώπων της παράταξής μας καθώς και την προσφορά τους στον πολιτισμό της πόλης μας. Κατανοούμε τις «φιλότιμες» προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Βέττος για να υπερασπιστεί τη σημερινή δημοτική αρχή, όλα όμως τα πράγματα έχουν και ένα όριο. Και ο συγκεκριμένος εκδότης έχει ξεπεράσει αυτό το όριο προ πολλού.

Σημείωση:

Επισυνάπτουμε την απάντηση της κ. Δίγκα στο εν λόγω δημοσίευμα, την οποία η συγκεκριμένη εφημερίδα, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας δεν έχει δημοσιεύσει.

Μοναδικό σχόλιο της FX στην “σημείωση”: Καταρχήν, το πότε θα δημοσιεύσει η εφημερίδα μας μια επιστολή ΔΕΝ νομίζουμε ότι θα μας το επιβάλλει ούτε η “Δύναμη Πολιτών”, ούτε η ¨Πολιτών Πολιτεία” του κ. Βούρου, ούτε ΚΑΝΕΙΣ. Περί “δεοντολογίας” και “Τύπου”… κυρίες και κύριοι της “Δύναμης Πολιτών” ας μην το συζητήσουμε με εσάς το “συγκεκριμένο”. Έχετε κριθεί για αυτό και για τον σεβασμό σας στον “Τύπο” και στην αντίθετη άποψη… στα 5 χρόνια που εξουσιάσατε! Μάλλον ΔΕΝ έχετε καταλάβει ακόμα γιατί βρεθήκατε στην αντιπολίτευση

Τελειώνοντας, με το “θέμα” που “σήκωσαν” για να κάνουν “θόρυβο” και να προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά (από την θέση της αντιπολίτευσης τώρα) να μας “φιμώσουν” μέσω της παρωχημένης “γκεμπελίστικης τακτικής της “δολοφονίας χαρακτήρα”…  τους πληροφορούμε ότι εξακολουθούμε να ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ από τέτοιου είδους “οργανωμένες επιθέσεις”. Ελπίζουμε να αντέξουν και εκείνοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης τα επόμενα 4 χρόνια.

Καλό κουράγιο και υγεία πάντως σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!


Διαβάστε επίσης:

Η Παρουσίαση του βιβλίου της Κλεοπάτρας Δίγκα

Βίντεο: Γ. Βούρος, Γ. Βαλτινός, Π. Βλαντή στην παρουσίαση θεατρικών βιβλίων στο ΠΠΙΕΔ

Προηγούμενο άρθροΒίντεο: Highlights από την “εκρηκτική” συζήτηση-ψήφιση Μείωσης των Δημοτικών τελών!
Επόμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια: Κλοπή πετρελαίου από το 4ο & 5ο Δημοτικό σχολείο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.